Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Οικολογική καταστροφή

ΠΟΡΤ ΚΑΒΚΑΖ.--

Η βύθιση, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής, ενός πετρελαιοφόρου και άλλων σκαφών που μετέφεραν θειάφι στα στενά του Κερτς απειλεί τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας με τη χειρότερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων. Ηδη 35 μέλη των πληρωμάτων έχουν διασωθεί, ενώ τρεις ναύτες βρέθηκαν νεκροί και πέντε ακόμα αγνοούνται. Περισσότερα από 30.000 πουλιά έχουν βρεθεί νεκρά στις γύρω ακτές λόγω του πετρελαίου που υπάρχει στη θάλασσα, ενώ χιλιάδες άλλα έχουν καλυφθεί με πετρέλαιο και βρίσκονται σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής του Κραναντάρ.

Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των ειδικών συνεργείων που επιχειρούσαν να καθαρίσουν την πετρελαιοκηλίδα, ενώ σύμφωνα με Ρώσους περιβαλλοντολόγους η συγκεκριμένη καταστροφή οφείλεται στην αμέλεια του κράτους, που επιτρέπει στα πετρελαιοφόρα να χρησιμοποιούν απαρχαιωμένο και ανεπαρκή εξοπλισμό.

Πάντως, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ζούμπκοφ, διέταξε τα υπουργεία και τις ανάλογες υπηρεσίες να πάρουν μέτρα για τη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών, ενώ τόνισε ότι υπολογίζεται πως μεγάλο μέρος της πετρελαιοκηλίδας θα έχει καθαριστεί μέσα σε μια βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ