Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Πρόκληση για την εργατική τάξη

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για τις ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν σε πέντε στελέχη της ΠΟΕΕΠ

Τη βιομηχανία διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών και κατ' επέκταση όλων των εργαζομένων του κλάδου των εργατοϋπαλλήλων των Εμφιαλωμένων Ποτών, με αφορμή την καταδίκη πέντε στελεχών της ΠΟΕΕΠ σε 5μηνη φυλάκιση, καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Οπως τόσες φορές στο παρελθόν με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έτσι και τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ, οι εργοδότες αποθρασύνονται και προσπαθούν με δίκες και καταδίκες να τρομοκρατήσουν αγωνιστές. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα. Ακολουθούν μια σχεδιασμένη μεθόδευση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει ολόκληρο τον κλάδο, όλη την εργατική τάξη, αποκεφαλίζοντας την ηγεσία του.

Οχι μόνο δε θα λυγίσουμε, αλλά ήρθε η ώρα για γενικευμένη εργατική αντεπίθεση απέναντι σ' αυτήν την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Το ΠΑΜΕ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους αγωνιστές της ΠΟΕΕΠ και σ' όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, απαιτεί τώρα να σταματήσουν οι τρομοκρατικές και συκοφαντικές δικαστικές διώξεις και καταδίκες.

Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου των Εμφιαλωμένων πιο μαζικά και αποφασιστικά να εντείνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, βάζοντας φραγμό στην επιχείρηση τρομοκρατίας των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους. Καλεί, επίσης, όλη την εργατική τάξη της χώρας μας όχι μόνο να συμπαρασταθεί στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΕΠ, αλλά και να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στην πολιτική που γεννά τέτοιου είδους φασίζουσας νοοτροπίας φαινόμενα».

  • Τις καταδικαστικές αποφάσεις καταγγέλλουν με ψήφισμα της Γενικής τους Συνέλευσης και οι εργαζόμενοι στην ΠΕΠΣΙ - ΚΟΛΑ Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ