Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ενεργό ρόλο της Ρωσίας υποσχέθηκε ο Αμπράμοφ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Υπέρ της εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιούλη, τάχθηκε ο ειδικός απεσταλμένος του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας για το Κυπριακό Λεονίντ Αμπράμοφ, μετά τη συνάντησή του με την Κύπρια υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, στη Λευκωσία.

Ο Λ. Αμπράμοφ δεσμεύτηκε σε πιο ενεργό ρόλο της Ρωσίας αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η «Ρωσία ήταν πάντοτε ένας ενεργός παίκτης στη διαδικασία για διευθέτηση του Κυπριακού, όπως και αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή».

Ο Κύπριος πρόεδρος αναφερόμενος στις δηλώσεις περί δύο κρατών και δύο θρησκειών σημείωσε πως είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Τουρκία εκφράζει επισήμως πλέον ζήτημα θρησκείας, προκειμένου να δημιουργήσει ένταση...

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και υποψήφιος πρόεδρος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας σε αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα του Ορφέα, στη Λευκωσία, την Πέμπτη, αναφερόμενος στην ανάγκη άμεσης δράσης στο Κυπριακό, τόνισε: «Δε μας παίρνει άλλο ο χρόνος. Αυτό συμφέρει μόνο στην Τουρκία και στους σχεδιασμούς της. Αν έχουμε πίστη στο δίκαιο του λαού μας και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε από την ανάληψη πρωτοβουλιών, την υπεράσπιση αρχών και συνάμα την επίδειξη ρεαλισμού και ευελιξίας».

Τα «μαζεύει» ο Κλιούσεφ

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ (την περίοδο του 1992) Νίκολα Κλιούσεφ, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο ανακήρυξης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, προσπαθώντας να μετριάσει τις εντυπώσεις, χαρακτήρισε «ιδιωτικής φύσεως» την επίσκεψή του στα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Δεν ξέρω γιατί επιδεικνύουν τόση ευαισθησία οι Ελληνες σε μία ιδιωτικής φύσεως επίσκεψη στο τουρκικό τμήμα της νήσου. Εδώ βρίσκομαι ιδιωτικά, κατόπιν πρόσκλησης της υπουργού Πολιτισμού της Βόρειας Κύπρου, με την οποία συναντηθήκαμε το καλοκαίρι στη Στρούγκα. Εάν δεχτώ πρόσκληση και από την Κύπρο, θα πάω και εκεί, πολύ ευχαρίστως», δήλωσε ο κ. Κλιούσεφ στο χτεσινό Τύπο των Σκοπίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ