Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ»
Ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη σε σχετική συζήτηση

Η Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας συνοψίζει τις μορφές και μεθόδους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ στις γειτονικές της χώρες.

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χρησιμοποιεί τον «εκδημοκρατισμό» ως πρόσχημα των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων της ΕΕ στις γειτονικές χώρες. Επιδιώκει την ευθυγράμμιση και τη συμβολή τους στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τη «μάχη κατά της τρομοκρατίας», καλεί σε στενότερο συντονισμό με τις ΗΠΑ για την από κοινού μεθόδευση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει στην παρέμβασή του τα εξής:

«H Εκθεση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας της ΕΕ αποτελεί κωδικοποίηση των μορφών και μεθόδων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες της γειτονιάς της. Εντάσσεται στη συνολική ιμπεριαλιστική στρατηγική της ΕΕ σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η Εκθεση χρησιμοποιεί, όπως συνήθως, τις "δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και τον "εκδημοκρατισμό" στις γειτονικές χώρες, ως το καταλληλότερο πρόσχημα για την άσκηση εκβιασμών και πιέσεων στις κυβερνήσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της, για τη στήριξη και χρηματοδότηση της δράσης των ποικιλώνυμων "οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών", ώστε να αναπτύσσουν τον υπονομευτικό ρόλο τους στο εσωτερικό των χωρών αυτών και να προωθούν τα επεμβατικά σχέδια της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις γειτονικές χώρες να συμβάλλουν στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με ένταση των κατασταλτικών μέσων σε βάρος των μεταναστών. Να συνεργαστούν στενά με όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της (Ευρωαστυνομία, Οργανισμός Φύλαξης Εξωτερικών Συνόρων -FRONTEX) εντάσσοντάς τις στους σχεδιασμούς της ΕΕ για τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Καλεί απροκάλυπτα σε "κοινές δράσεις με τις ΗΠΑ για την προαγωγή κοινών στόχων", δηλαδή τις κοινές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το μοίρασμα της λείας.

Συμφέρον των λαών είναι να αντιταχθούν και να ανατρέψουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ και ΗΠΑ στην περιοχή, να δυναμώσουν την πάλη τους για την εθνική τους ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ