Τρίτη 20 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Διπλωματικός πυρετός για συναινετικό Πρόεδρο

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

«Υπάρχουν ακόμη σοβαρά εμπόδια στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, καθώς οι διάφορες πολιτικές πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συναινετικό όνομα». Αυτό δήλωνε, χτες, από τη λιβανική πρωτεύουσα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ υποστήριξε ότι «την ευθύνη για την αδυναμία άρσης του αδιεξόδου φέρουν συγκεκριμένες πλευρές, και, όπως απείλησε, αν τελικά οι προσπάθειες ναυαγήσουν, τότε η Γαλλία θα τις κατονομάσει ενώπιον ολόκληρου του κόσμου». Προς το παρόν, πάντως, ο Κουσνέρ, που μεταβαίνει για πολλοστή φορά στο Λίβανο, δεν κατονόμασε κανένα.

Στη Βηρυτό έφθασε, χτες το απόγευμα, και ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ο Αμρ Μούσα επανέλαβε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλεγεί Πρόεδρος κοινής συναίνεσης χωρίς να υπάρξουν καθυστερήσεις και συμφώνησε με τον Κουσνέρ ότι «παρά το λίγο χρόνο που απομένει, μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή».

Το κοινοβούλιο συνεδριάζει αύριο για το ζήτημα, και, προς το παρόν, φαίνεται αδύνατο να συγκεντρωθεί η απαραίτητη, συνταγματικά, πλειοψηφία των 2/3 για την εκλογή νέου Προέδρου. Την Παρασκευή, δε, εκπνέει η θητεία του Προέδρου Λαχούντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ