Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πούτιν: «Σε ετοιμότητα τα πυρηνικά»

Δέκα μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Δεκέμβρη και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που ηγείται του ψηφοδελτίου του κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» (με σύμβολο την αρκούδα), έδειξε και πάλι τη διάθεσή του να εκμεταλλευτεί τις αντιΝΑΤΟικές διαθέσεις του ρωσικού λαού.

Μιλώντας σε σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, κάλεσε σε ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων και προειδοποίησε πως η Ρωσία δε θα μείνει απαθής. Σημείωσε, επίσης, πως «κατά παράβαση προηγούμενων συμφωνιών (δεν τηρείται η Συνθήκη για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη) στρατιωτικές εγκαταστάσεις μελών του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορά μας. Φυσικά, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σ' αυτήν την προφανή επίδειξη ισχύος».

Οπως είναι γνωστό, η Ρωσία αντιδρά έντονα στην αντιπυραυλική «ασπίδα», που επιδιώκουν οι ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στο έδαφος της Τσεχίας και της Πολωνίας, καθώς και στην ανάπτυξη αμερικανικών και άλλων ΝΑΤΟικών βάσεων στην επικράτεια πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών, αλλά και σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Για το λόγο αυτό, το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει πως η Ρωσία θα αναστείλει επίσημα από τις 12 Δεκέμβρη τη συμμετοχή της στη Συνθήκη. Η Συνθήκη, που αναθεωρήθηκε το 1999 μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, δεν έχει επικυρωθεί από τα μέλη του ΝΑΤΟ, που θέτουν ως προαπαιτούμενο την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από Γεωργία και Μολδαβία (Υπερδνειστερία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ