Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συλλήψεις μισθοφόρων

Οτι «παρεισέφρησε στο "Ασοσιέιτεντ Πρες" για λογαριασμό των ανταρτών» κατηγορείται βραβευμένος, με Πούλιτζερ, Ιρακινός φωτογράφος από τους Αμερικανούς

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Με «αποφασιστικότητα» δήλωναν οι ιρακινές αρχές ότι θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μισθοφόρων προκειμένου να «γίνει αντιληπτό ότι οφείλουν να σέβονται τους ιρακινούς νόμους». Μετά και από το τελευταίο περιστατικό, στη Βαγδάτη τη Δευτέρα, οπότε τραυματίστηκε μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί 33 ξένοι μισθοφόροι (κυρίως Ασιάτες) και 11 Ιρακινοί, της εταιρείας «Almco», ενώ το επεισόδιο ερευνάται.

Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός στρατός παραπέμπει με την κατηγορία της «συνεργασίας με τρομοκράτες» σε ιρακινό δικαστήριο τον Ιρακινό φωτογράφο του «Ασοσιέιτεντ Πρες», Μπιλάλ Χουσεΐν, που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, το 2005 και κρατείται ήδη 19 μήνες. Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» επιμένει στην αθωότητά του, ζητά την απελευθέρωσή του και εξέφρασε αμφιβολίες για το ότι θα έχει δίκαιη δίκη.

Τέλος, χτες, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι αποδέχεται πρόταση της Ουάσιγκτον για πραγματοποίηση, εντός των προσεχών ημερών, άλλης μιας συνάντησης για τη «σταθερότητα» στο Ιράκ, ενώ κατοχικοί εκπρόσωποι υποστήριζαν ότι το Ιράν «έχει όντως λάβει σχετικά μέτρα». Τη δική της εκδοχή έδωσε η Ουάσιγκτον, ανακοινώνοντας ότι «αποδέχτηκε» σχετική ιρακινή πρόταση.

  • Αργά το βράδυ, ανακοινώθηκε ότι αμερικανικό ελικόπτερο συνετρίβη νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, «πιθανότατα μετά από εχθρικά πυρά», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες και να τραυματιστούν 12.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ