Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ»
«Μπαλώματα» αντί για μαζικές προσλήψεις

Από πρόσφατη περιοδεία της Λ. Κανέλλη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»
Από πρόσφατη περιοδεία της Λ. Κανέλλη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»
Λύση τώρα στα προβλήματα - κυρίως έλλειψης προσωπικού - που αντιμετωπίζει το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», απαίτησε, χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για μια ακόμη φορά ακολουθήθηκε η γνωστή τακτική των υποσχέσεων για... σταδιακή αποκατάσταση κάποιων κενών θέσεων. Ενδεικτικά ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «είναι στη διαδικασία κρίσης 23 θέσεις» και «για τις 6 από αυτές έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», ενώ την «επόμενη χρονιά θα καλυφθούν 26 -27 θέσεις».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «Αγιος Σάββας» «δεν είναι θέμα μικροαριθμητικής», υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη τονίζοντας ότι «ο καρκίνος δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να περιμένει ούτε τις προσλήψεις». Λείπουν περισσότερα από εκατό άτομα με αποτέλεσμα τα εξωτερικά ιατρεία να λειτουργούν μόνο με τρία άτομα και η εξωτερική μονάδα με έναν ψυχολόγο, είπε η Λ. Κανέλλη, για να τονίσει: «Η δική μας θέση είναι ότι έπρεπε να έχουμε επτά "Αγιους Σάββες" στη χώρα».

Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο αίτημα για ξενώνες των συγγενών των ασθενών, τονίζοντας πως πρέπει «οι δυο πολυκατοικίες να δοθούν ως ξενώνες για να μπορεί να βρίσκει στέγη ένας πόνος και μια γενναιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ