Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στη μέγκενη των ανταγωνισμών του τουριστικού κεφαλαίου

Κινητοποίηση χτες των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Ζερβού. Κλιμάκωση με συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Δευτέρας και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Πέτροβας Σπύρος

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων
Δυναμική κινητοποίηση έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Κέρκυρας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ομίλου ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Ζερβού διεκδικώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων τους (μισθοί Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων).

Με το σύνθημα «όχι άλλη κοροϊδία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία», ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνδράμουν στη συναλλαγή, στις αντιπαραθέσεις και στα παιχνίδια που αναπτύσσονται από επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο του τουρισμού και τα οποία αποσκοπούν στην παραπέρα μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσα από την ένταση της επίθεσης στα εργασιακά - ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, του ανταγωνισμού και της «ελεύθερης αγοράς», ο όμιλος Ζερβού προχωρά σε πώληση πέντε ξενοδοχείων - τρία από τα οποία είναι στην Κέρκυρα - τα οποία θα διαχειρίζεται με άλλες εταιρείες. Επιχειρώντας μάλιστα να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αναφέρει ότι το προσωπικό που απασχολούνταν το 2007 θα προσληφθεί όλο την επόμενη σεζόν, εκτός αυτών που από τους διευθυντές κρίνονται ανεπαρκείς.

Στον ωμό εκβιασμό προστίθεται και η κοροϊδία, καθώς η εργοδοσία κάνει λόγο για καταβολή των δεδουλευμένων το Σάββατο (!) 15 του Δεκέμβρη, ενώ για το μισθό Οκτώβρη παραπέμπει για τέλη Φλεβάρη. Απέναντι σ' αυτή την πολιτική, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο, διαμηνύουν ότι θα εντείνουν την πάλη τους με όπλο την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, για δουλιά, μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στη χτεσινή μαζική συνέλευση του σωματείου, που προηγήθηκε της κινητοποίησης. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Δευτέρα 26 του Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που μετατέθηκε στην Κέρκυρα λόγω τοπικής γιορτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ