Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Τραμπουκισμοί σε βάρος εργαζομένου

Τον άγριο ξυλοδαρμό του εργαζόμενου οδηγού Βαγγέλη Αλεξίου από τον ιδιοκτήτη της ΒΙΟΚΕΡΑΛ Φίλιππα Σαπουνά και τον προϊστάμενο της επιχείρησης Θεοφάνη Παπαϊωάννου καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, τα δυο εργοδοτικά στελέχη γρονθοκόπησαν άγρια τον εργαζόμενο, ο οποίος είναι μέλος της προσωρινής Διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου και πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, που παραβιάζεται καθημερινά.

Το επεισόδιο έγινε στην περιοχή του Ομορφοχωρίου, προχθές Τρίτη, την ώρα που ο εργαζόμενος ξεφόρτωνε μπάζα. Στον τόπο του επεισοδίου έφτασαν αμέσως εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Σωματείου Κεραμοποιών, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία. Οι δράστες, αμέσως μετά την επίθεση, εξαφανίστηκαν και μέχρι χτες παρέμεναν άφαντοι. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει ότι «ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΙΚΑ - Επιθεώρηση Εργασίας κ.λπ.), συμπεριφέρεται ως κοινός τραμπούκος. Είναι αυτός που μολύνει το περιβάλλον χρησιμοποιώντας για καύσιμη ύλη το ΠΕΤ - ΚΟΚ και άλλα χημικά απόβλητα, έχοντας την κάλυψη του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μέχρι τώρα απειλούσε - απέλυε - συκοφαντούσε εργαζόμενους ως κλέφτες, τους αφήνει απλήρωτους και δεν εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία. Τώρα πλέον άρχισε να δέρνει και να βρίζει τους εργαζόμενους και δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί ακόμα να φτάσει με την ανοχή της πολιτείας».

Το ΕΚΛ απαιτεί την τιμωρία του εργοδότη και καλεί τους εργαζόμενους της ΒΙΟΚΕΡΑΛ να αγωνιστούν ενωμένοι για να προστατέψουν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ