Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζικό «όχι» στην πολιτική της εξαθλίωσης

Με την παράταξη διμοιριών κατά μήκος της Β. Σοφίας απάντησε η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των απόμαχων της δουλιάς

Την οργή των συνταξιούχων προκάλεσε η ισχυρή αστυνομική παρουσία στο ύψος της Βουλής
Την οργή των συνταξιούχων προκάλεσε η ισχυρή αστυνομική παρουσία στο ύψος της Βουλής
Την ώρα που ο «διάλογος» των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των εκπροσώπων τους για την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, εξελισσόταν χτες το πρωί στη Βουλή, εκατοντάδες συνταξιούχοι της Αθήνας, πιστοί στο δρόμο του αγώνα που δεκαετίες τώρα ακούραστοι περπατούν, συγκεντρώθηκαν απ' έξω για να καταγγείλουν ακόμα μια φορά ότι «Ο διάλογος σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Ταυτόχρονα, έστειλαν το μήνυμα ότι «Τα χρόνια και αν πέρασαν δε γέρασε η καρδιά, εμείς θα αγωνιστούμε σαν να 'μαστε παιδιά».

Οι συνταξιούχοι της Αθήνας με απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ και ΤΑΕ, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, κατέβηκαν στο δρόμο για να απαιτήσουν 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πάταξη της ακρίβειας, επίδομα θέρμανσης 600 ευρώ, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από τα Ταμεία και άλλα αιτήματα. Στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δ. Τσιτσάνης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων Δ. Μαυροδόγλου, Π. Βαβουγιός, Δ. Ποταμιάνος, Γ. Κοντονάσιος και ο Γ. Νικολάου. Χαιρετισμό εκ μέρους του ΠΑΜΕ μετέφερε η Αγγελική Σουλτανιά.

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μια ιδιαίτερα μαζική και μαχητική πορεία στη Βουλή, ενώ λίγο νωρίτερα αντιπροσωπεία επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Αξιοσημείωτο είναι πάντως, ότι στη Βουλή η κυβέρνηση είχε ετοιμάσει «θερμή» υποδοχή των συνταξιούχων με τρεις κλούβες κατά μήκος της Β. Σοφίας και παραταγμένες αστυνομικές διμοιρίες. Φτάνοντας οι συνταξιούχοι, με μια φωνή κατήγγειλαν το αίσχος και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 24ωρη απεργία στις 12 Δεκέμβρη και τη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες και οι συνταξιούχοι της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας. Ενώ ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές ήταν και οι συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε Λάρισα, Καβάλα, Αρτα και Ηράκλειο. Στις 29/11 θα γίνει νέα συγκέντρωση στα Χανιά, με τη συμμετοχή και των συνταξιούχων του Ρεθύμνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2007-11-25 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα για αξιοπρεπή επιβίωση(2002-02-26 00:00:00.0)
Δεν υποχωρούν, αν δε δικαιωθούν(1999-12-16 00:00:00.0)
"Χαστούκι" στο διάλογο - απάτη(1997-05-15 00:00:00.0)
Πανελλαδική διαμαρτυρία των συνταξιούχων(1997-02-27 00:00:00.0)
Μαχητική πορεία και στη Θεσσαλονίκη(1996-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ