Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Κυρίαρχη η νοθεία με ευθύνη της πλειοψηφίας

Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες

Η νόθευση της θέλησης των εργαζομένων σημάδεψε και το 33ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε χτες. Νόθευση που έχει σχέση τόσο με τις συγκεκριμένες αντεργατικές πολιτικές όσο και την ίδια τη διαδικασία νομιμοποίησης που ακολουθήθηκε από την πλειοψηφία, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ).

Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, εκπρόσωπος της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ), κατήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων του δικομματισμού δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για γνήσια αντιπροσώπευση των εργαζομένων. Και αυτό γιατί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει την ανόθευτη απλή αναλογική και εμποδίζει χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με ευέλικτες μορφές εργασίας να εγγραφούν στα σωματεία. Ευθύνη για τα παραπάνω έχει και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, που όχι μόνο δεν αντιδρά σ' αυτή την κατάσταση, αλλά την έχει αποδεχτεί και την εφαρμόζει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση της αντίστοιχης πλειοψηφίας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ να μη νομιμοποιήσει τους αντιπροσώπους που εξέλεξε το Σωματείο Εργαζομένων στα Γιάννενα για το επικείμενο συνέδριο, γιατί το σωματείο έχει εγγράψει και συμβασιούχους ορισμένου χρόνου παραβιάζοντας - και σωστά - το νόμο.

Σχετικά με τη διαδικασία, η πλειοψηφία (ανεξαρτήτως των καιροσκοπικών ελιγμών της) νομιμοποίησε νόθους αντιπροσώπους εννέα Ομοσπονδιών, παρά τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν (διπλοψηφίες, ψήφος δι' αλληλογραφίας, μη κατάθεση κατάστασης ψηφισάντων και άλλα). Ωστόσο, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, η πλειοψηφία αναγκάστηκε να μη δεχτεί πέντε κραυγαλέες περιπτώσεις νόθων αντιπροσώπων. Γεγονός που οδήγησε τη ΔΑΚΕ να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σχετικά με τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης που παρουσιάστηκε χτες - η πλειοψηφία έχει ήδη εγκρίνει το περιεχόμενό τους - αποδέχεται τη λογική της «ανταγωνιστικότητας» και των «αναδιαρθρώσεων», που στόχο έχουν η δημόσια διοίκηση να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά για την υλοποίηση των αντεργατικών πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ