Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική διαμαρτυρία των συνταξιούχων

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.30 π.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει ζητήσει η ΣΕΑ

Για μια ακόμα φορά συνταξιούχοι από τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, για να διαδηλώσουν ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείρισή τους απ' την κυβέρνηση και να υπερασπιστούν τη μεγαλύτερη κατάκτηση της γενιάς τους: Την κοινωνική ασφάλιση, που κινδυνεύει απ' τα εκσυγχρονιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Είναι τα σχέδια εκείνα που επεξεργάζονται οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και προωθούνται απ' τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Τη συγκέντρωση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, δημοσίου και τραπεζών) και θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 π.μ. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη η ΣΕΑ με επιστολή της έχει ζητήσει συνάντηση απ' τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μετά την πορεία.

Οι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της μεγάλης απόστασης, δε θα έρθουν στην Αθήνα αλλά θα συγκεντρωθούν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας - την ίδια ώρα με τη συγκέντρωση στην Αθήνα - για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Τη διαμόρφωση των κατώτερων συντάξεων στο ΤΕΒΕ, στο ΤΣΑ και το ΝΑΤ στο 80% του μισθού που προκύπτει από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τη διαμόρφωση των συντάξεων του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών στο 80% του μισθού των εν ενεργεία εργαζομένων.

Ακόμα ζητούν την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων απ' το κράτος και αφορολόγητο όριο συντάξεων στα 2 εκατ. δραχμές. Ζητούν, επίσης, την ανακοστολόγηση στα φάρμακα από μηδενική βάση, με μείωση της συμμετοχής τους από 25% σε 10%.

Για τη σημερινή συγκέντρωση η ΣΕΑ τονίζει: "Προχωρούμε στην πιο μαχητική αγωνιστική αντεπίθεση, ενάντια στη σκληρή επιθετικότητα της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που ήδη έχουν αποφασίσει μέσα από τον απατηλό διάλογο για την "αναμόρφωση" του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ