Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Ξεχασμένοι οι ορεινοί οικισμοί

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου και Μαρίας Μπόσκου

Τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών του νομού Ξάνθης, θίγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Υγείας και Πρόνοιας, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

"Στο κατώφλι του 2000, τονίζουν οι δύο βουλευτές, στην Ελλάδα του Μάαστριχτ και της Οικονομικής Νομισματικής Ενωσης, στην ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης, υπάρχουν οικισμοί ξεχασμένοι από το κράτος, χωρίς συγκοινωνία και ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς γιατρό και φαρμακείο. Υπάρχουν παιδιά που τελειώνουν μόνο το δημοτικό σχολείο και δε συνεχίζουν παραπέρα τη μόρφωσή τους, γιατί το κράτος δεν τους παρέχει τις ίδιες ευκαιρίες με άλλα παιδιά".

Συνεχίζοντας, επισημαίνουν πως για τους περίπου 35.000 ανθρώπους που κατοικούν στην ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης, υπάρχει ένα φαρμακείο και ένα αγροτικό ιατρείο που υπολειτουργεί, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα βενζινάδικο. Σημειώνουν πως τρεις οικισμοί της κοινότητας Θερμών παραμένουν χωρίς συγκοινωνία και ηλεκτρικό ρεύμα. Υπογραμμίζουν, ακόμα, πως από τα περίπου 9.500 παιδιά, που υπάρχουν στην περιοχή, μόνο 80 πηγαίνουν στο γυμνάσιο - λύκειο και η ανεργία ξεπερνά το 60%.

Υστερα από τα παραπάνω, οι βουλευτές του Κόμματος ερωτούν τους υπουργούς, αν "η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει μέτρα και ποια, ώστε να διορθωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ