Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΟΤΕ υποβαθμίζει τους μηχανικούς του

Ευθύνες στη διοίκηση του Οργανισμού καταλογίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΤΕ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι διπλωματούχοι μηχανικοί του ΟΤΕ, αφού η διοίκηση του Οργανισμού υποβαθμίζει το ρόλο τους, κρατάει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα τις αμοιβές τους και αγνοεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΤΕ, οι καθαρές αποδοχές ενός πρωτοδιοριζόμενου μηχανικού δεν ξεπερνούν τις 150.000 δραχμές, και μάλιστα όταν θεωρητικά τουλάχιστον, αυτό το δυναμικό καλείται να στηρίξει την τεχνολογική ανάπτυξη του Οργανισμού, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει τις νέες υπηρεσίες και σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού.

Ο Σύλλογος των μηχανικών καταλογίζει στη Διοίκηση ατολμία να αναγνωρίσει και να ιεραρχήσει το ρόλο των διάφορων ειδικοτήτων, να αξιολογήσει και να αμείψει ανάλογα τους συντελεστές της ανάπτυξης της επιχείρησης, και ως εκ τούτου καταλήγει σε συμβιβασμούς και ισοπεδωτικές αποφάσεις που κυρίως πλήττουν το επιστημονικό προσωπικό.

Παράλληλα σημειώνει, ότι παρά τα φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών του, ο ΟΤΕ απασχολεί μόνο 1.000 περίπου τεχνικούς επιστήμονες, δηλαδή ποσοστό περίπου 4% του συνόλου των εργαζομένων, όταν το ποσοστό αυτό στους αντίστοιχους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς της Ευρώπης είναι υπερδιπλάσιο. Η πολιτική προσωπικού που ασκεί η Διοίκηση του ΟΤΕ, οδηγεί σε αντιδράσεις που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε κρίσιμους τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού. Τέλος, ο Σύλλογος Μηχανικών καλεί τη Διοίκηση να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους, και το ΤΕΕ αλλά και τους άλλους φορείς μηχανικών του ευρύτερου δημόσιου τομέα να συσπειρωθούν για να σταματήσει η "επιδημία" υποβάθμισης του επαγγέλματός τους, που θα έχει σοβαρές συνέπειες και στην ανάπτυξη της χώρας.

Σε σχέση με τα παραπάνω συνδικαλιστές της ΕΣΚ - ΟΤΕ, σχολίαζαν πως η ανησυχία από τις εξελίξεις στον ΟΤΕ και ειδικότερα στους μηχανικούς είναι πλέον έκδηλη, κάτι που αναγκάζει και τον συνδικαλιστικό τους φορέα σε δημόσιες τοποθετήσεις. Αλλά αυτές οι τοποθετήσεις σημειώνουν, δεν μπορούν να περιορίζονται μόνο στους μηχανικούς αφού η πολιτική των συμπιεσμένων μισθών αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον Οργανισμό. Γίνεται επίσης καθαρό - ορισμένοι βέβαια το ανακαλύπτουν μόλις τώρα - ότι η υποβάθμιση του ρόλου των μηχανικών, έρχεται σαν αποτέλεσμα της γενικότερης υποβάθμισης του κατασκευαστικού τομέα του Οργανισμού και των σχεδίων αναδιοργάνωσης σύμφωνα με τα οποία στον μηχανικό επιφυλάσσουν τον ρόλο του "περιθωριακού".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη αυτοαπασχολούμενων διπλωματούχων - πτυχιούχων μηχανικών(2014-03-16 00:00:00.0)
Καταλυτική η παρουσία του ΚΚΕ(2003-11-04 00:00:00.0)
Το ψηφοδέλτιο για το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθήνας(1998-09-23 00:00:00.0)
Ανησυχούν για το μέλλον του ΟΤΕ(1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ