Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Με το σύνθημα "Καθηγητές, εργάτες, αγρότες, μαθητές, μόνο ενωμένοι θα βγούμε νικητές" να είναι κυρίαρχο, γίνεται σήμερα το δεύτερο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία.

Σε κοινή διακήρυξή τους, οι οργανωτές του συλλαλητηρίου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΕΦΕΕ, ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες Γονέων και μαθητές, τονίζουν:

"Τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης γνωρίζουν νέα ένταση τη φετινή χρονιά και στις τρεις βαθμίδες της. Η ελληνική οικογένεια δαπανά όλο και περισσότερα χρήματα για να μορφώσει τα παιδιά της, ενώ οι νέοι μας βιώνουν την κυνικότητα της αντίληψης "όποιος έχει χρήματα σπουδάζει".

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του προγράμματος σύγκλισης εμπορευματοποιεί κάθε όψη της εκπαιδευτικής λειτουργίας, προκαλώντας διαρκώς μεγαλύτερες ανισότητες στην πρόσβαση των νέων στη γνώση και τη μάθηση. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών, αγροτών, ναυτεργατών και άλλων κλάδων εργαζομένων αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός πλατιού μετώπου δράσης των εργαζομένων.Οι φορείς που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη για την εκπαίδευση στηρίζουμε το μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών, ώστε να μην παραδοθεί η μόρφωση στους σκληρούς νόμους της αγοράς, να μην περιθωριοποιηθεί ο εκπαιδευτικός και το έργο του. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας, γιατί είναι αγώνας για το Δημόσιο Σχολείο. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης. Είναι αγώνας για την άμβλυνση των ταξικών φραγμών.

Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία, με την ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών. Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία, με τη λήψη άμεσων μέτρων που θα αναβαθμίζουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση".


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ