Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητική πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έκαναν και οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη. Συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της πόλης, αφού συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί μπροστά στα γραφεία του σωματείου τους στην οδό Αριστοτέλους, με πορεία κατέληξαν στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου τους στην οδό Κωλέττη, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη και επέδωσε ψήφισμα.

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΤΕΒΕ του νομού Θεσσαλονίκης Απ. Κυπραίος δήλωσε στο "Ρ" ότι οι συνθήκες διαβίωσης των χαμηλοσυνταξιούχων του ΤΕΒΕ έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια και εφικτά αιτήματα του κλάδου. "Αποτελεί κοροϊδία για μας, τόνισε, να μας λένε ότι αδυνατούν να δώσουν ικανοποιητικές αυξήσεις, όταν το Ταμείο μας είναι εύρωστο με 90 δισ. αποθεματικό και είναι έτοιμο να προχωρήσει μάλιστα και σε αγορές ακινήτων. Στο νομό μας έχουμε 13.000 συνταξιούχους του ΤΕΒΕ, από τους οποίους το 80% ζει με 70.000 δρχ. το μήνα. Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, καταλήγει, γιατί είναι αδύνατο άνθρωποι να ζουν σήμερα με αυτό το εισόδημα και μάλιστα με έντονες ανάγκες περίθαλψης".

Σε ανακοίνωσή της για τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας,εκφράζει την αλληλεγγύη της και υποστηρίζει πως ο δρόμος για την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής πολιτικής και των περικοπών των κοινωνικών δαπανών περνάει μόνο μέσα από τον κοινό και μαζικό αγώνα όλων των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ