Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν συνεκδίκαση

Πριν από τέσσερις μήνες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Γιώργο Μπαλάφα σε δέκα χρόνια φυλάκιση. Επτά χρόνια πιο πριν με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες είχαν αθωωθεί οι Β. Βογιατζή και Μ. Μπουκουβάλας. Επίσης ο Γ. Μπαλάφας τον Ιούλιο του 1994 είχε αθωωθεί από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο για 20 κακουργήματα.

Η καταδικαστική απόφαση είχε στηλιτευτεί ως αντιφατική και αντιδικονομική από την υπεράσπισή του. Μάλιστα, είχε καταγγελθεί ως προϊόν διωκτικών σκοπιμοτήτων και αμερικανικών πιέσεων και είχε επισημανθεί ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κρατικού αυταρχισμού, ιδιαίτερα του δικαστικού.

Με διακήρυξή τους 16 προσωπικότητες της δημόσιας ζωής υποστηρίζουν το αίτημα της υπεράσπισης του Γ. Μπαλάφα "να συνεκδικαστούν όλες οι υποθέσεις του που εκκρεμούν σε δεύτερο βαθμό, ώστε να σταματήσουν ο κατατεμαχισμός των κατηγοριών και οι αλληλογρονθοκοπούμενες αποφάσεις". Καλούν δε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης να εξασφαλίσουν ότι δε θα επαναληφθούν όσα συνέβησαν στην προηγούμενη δίκη.

Τη διακήρυξη υπογράφουν οι μουσικοί Νότης Μαυρουδής, Θανάσης Γκαϊφίλιας, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι συγγραφείς Λιλή Ζωγράφου, Χρόνης Μίσσιος, οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου, Αννα Βαγενά, οι δικηγόροι Παύλος Αθανασόπουλος, Μίκου Κουτιλαίου, οι δημοσιογράφοι Σπύρος Καρατζαφέρης, Ντίνα Βαγένα, Βαγγέλης Παναγόπουλος και ο γραμματέας του ΕΚΚΕ Χρήστος Μπίστης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ