Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΟΤΕ
Τέλειωσαν τα ψέματα

Προ των ευθυνών της, θέτει την ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ η παράταξη της ΕΣΚ - ΟΤΕ, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, με τις οποίες επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμα φορά, η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ. Με ανακοίνωσή της, την οποία απευθύνει στην ηγεσία της ομοσπονδίας, η ΕΣΚ επισημαίνει ότι διαλύθηκαν οι όποιες αυταπάτες για μια διαφορετική πολιτική, μετά και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, και επιβεβαιώθηκε ο σταθερός προσανατολισμός της, στην πολιτική της λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, με πρώτο και καλύτερο τον ΟΤΕ.

Μπροστά στην ΟΜΕ - ΟΤΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, μπαίνει το καθήκον για άμεση απόκρουση των κυβερνητικών επιλογών και υπεράσπισης της πάγιας θέσης του συνδικαλιστικού κινήματος για μη μετοχοποίηση του ΟΤΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ΕΣΚ - ΟΤΕ στη σημασία και το ρόλο των τηλεπικοινωνιών στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι "σύμμαχοί" μας Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟικοί δικαιώνουν απόλυτα την ανάγκη για ένα σύγχρονο και 100% δημόσιο ΟΤΕ και για εθνικούς λόγους.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για εφησυχασμό της ΟΜΕ - ΟΤΕ, σε μια περίοδο που έπρεπε να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση, αφού ο κόμπος έφτασε στο χτένι, και η μετοχοποίηση και οι θυγατρικές προχωρούν με γοργές διαδικασίες... Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως η διοίκηση της ομοσπονδίας καλείται να συζητήσει για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 1996 και μάλιστα για πρώτη φορά στις 7 Φλεβάρη... Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο πως οι διακηρύξεις περί απόκρουσης της μετοχοποίησης και υπεράσπισης του εισοδήματος των εργαζομένων παραμένουν λόγια χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ χαρακτηρίζει υποχωρητική και αναποτελεσματική την τακτική που ακολουθεί η σημερινή πλειοψηφία της ομοσπονδίας και εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση.

Τέλος, θεωρεί πως μόνο με τον αγώνα μπορεί ν' αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση και να υπερασπιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση, η παράταξη δηλώνει πως τα μέλη της είναι έτοιμα ν' αγωνιστούν, εκτός των άλλων, για έναν ΟΤΕ δημόσιο 100%, σύγχρονο, παραγωγικό, χωρίς θυγατρικές, που θα υπηρετεί την ανάπτυξη της χώρας και το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ