Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αμετανόητοι πατριδοκάπηλοι...

Προκαλεί αηδία και αποτροπιασμό η υποκριτική, πατριδοκάπηλη και επικίνδυνη συμπεριφορά των ηγεσιών της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης μετά τις χτεσινές εξελίξεις.

Μόλις το προηγούμενο βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ διακήρυσσε στη Βουλή προσδιορίζοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ ότι "με ρεαλισμό (σ.σ. της υποταγής) πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Οι εμπειρίες στη βαλκανική κρίση αλλά και η αβεβαιότητα στη Ρωσία, καθιστά επιβεβλημένη την παρουσία της στην Ευρώπη". Με βάση την αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στην περιοχή μας, ο Μ. Εβερτ πρότεινε: "Με συστηματική προσπάθεια οι ΗΠΑ μπορεί να αναγνωρίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδος στη Βαλκανική. Οχι μόνο γεωπολιτικό αλλά και οικονομικό". Πρότεινε μάλιστα στον Κ. Σημίτη να πάει μέχρι τον Ιούνη στην Ουάσιγκτον για να επιδώσει προφανώς τα διαπιστευτήρια της υποταγής.

... και ο πραγματικός τους ρόλος

Τι σημαίνουν όλα αυτά με απλά λόγια; Οτι η ηγεσία της ΝΔ είναι σταθερά δεμένη στο άρμα των ΗΠΑ, εκλιπαρώντας κάποια "θεσούλα" στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων. Αυτό δεν το αρνήθηκε ούτε στη χτεσινή του "εθνικά υπερήφανη" τοποθέτηση ο Μ. Εβερτ, αφού δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη για τις ευθύνες των ΗΠΑ και των "συμμάχων". Πρόκειται στην ουσία για την ίδια πολιτική του ρεαλισμού της υποταγής, με την οποία χειρίστηκε τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τι προσπάθησε όμως, να κάνει χτες ο Μ. Εβερτ και στη συνέχεια ο Αντ. Σαμαράς; Να κολακέψουν τον "πληγωμένο πατριωτισμό των Ελλήνων", να "παίξουν" με τον "ταπεινωμένο εγωισμό" τους, εμφανιζόμενοι ως "αδιάλλακτοι πατριώτες που είναι αποφασισμένοι για όλα". Οι στόχοι τους είναι σαφείς:

- Να περισωθούν οι ίδιοι από το ναυάγιο στη βραχονησίδα της Ιμια, της πολιτικής της υποτέλειας, ώστε να μην καταβαραθρωθεί συνολικά το σύστημα και

- ταυτόχρονα να διασώσουν την ίδια την πολιτική της υποτέλειας, θέτοντάς τη στο απυρόβλητο.

Ο λαός όμως, που πρόσφατα "απογοητεύτηκε" από τη στάση τους στην υπόθεση των Σκοπίων, μπορεί να διακρίνει το άθλιο παιχνίδι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ