Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νέφος τρέφεται με... πίτσες!

Ξέρετε ποιοι είναι οι μόνοι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου που προσπαθούν ακόμη να διαπιστώσουν αν υπάρχει νέφος στην πρωτεύουσα; Μόνο οι αρμόδιοι σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και η πολιτική ηγεσία του... ΥΠΕΧΩΔΕ!

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που μαθαίνουμε, ότι δηλαδή δρομολογούνται μερικές ακόμη συμβάσεις, συνολικού ύψους 6 δισ. δρχ., για νέα πειραματικής φύσης μέτρα, ελέγχου, κυρίως, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρόκειται συγκεκριμένα: Για την κατασκευή κινητής μονάδας ελέγχου καυσίμων. Για την προμήθεια συστήματος αυτόματης μέτρησης των καυσαερίων αυτοκινήτων στο δρόμο. Για την προμήθεια από τους δήμους κομπιούτερ, ώστε να περνούν τα στοιχεία μέτρησης καυσαερίων στις περιοχές τους. Για την προμήθεια 20 λεωφορείων που θα κάνουν χρήση φυσικού αερίου.

Και να φανταστεί κανείς ότι μηχανήματα ελέγχου της ρύπανσης ήδη υπάρχουν στο ΠΕΡΠΑ - μόνο που βρίσκονται εν αχρηστία.

Αλλά μήπως είναι μόνο αυτό; Σε ύπνωση βρίσκεται και όλο το πακέτο μέτρων "Αττική SOS", που με τόσες τυμπανοκρουσίες είχε εξαγγελθεί το 1994 από τον Κ. Λαλιώτη. Η ενίσχυση των μαζικών μέσων μεταφοράς παραπαίει, τα Προεδρικά Διατάγματα προστασίας των ορεινών όγκων δεν εκδόθηκαν, οι έλεγχοι ΙΧ και βιομηχανιών ατόνησαν, τα γκαράζ δε δημοπρατήθηκαν, ενώ τα τετραψήφια νούμερα 1734 και 1735 - όπως γράφηκε σε μηνιαίο περιοδικό (ΜΕΤΡΟ) - αντί να δέχονται καταγγελίες πολιτών για ρύπανση, δέχονται παραγγελίες για... πίτσες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ