Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ
Αλλη μία ληστρική σύμβαση έγινε νόμος

Ενα ακόμη δημόσιο έργο παραχωρείται στην ιδιωτική κερδοσκοπία, που θα χαρατσώνει για δεκαετίες το λαό, με τη σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα -Πύργος - Τσακώνα, που υπερψήφισαν χτες στη Βουλή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (πλην του βουλευτή Απόστολου Κακλαμάνη) και ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ την κατηγορηματική αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ.

Ο εισηγητής του Κόμματος Νίκος Γκατζής σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ένας ακόμη οδικός άξονας μήκους 283,7 χιλιομέτρων και κόστους 2.807.000.000 ευρώ παραδίδεται στους ιδιώτες με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης. Το Δημόσιο θα καταβάλει 630 εκατομμύρια ή 550 εκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες τιμές και ο παραχωρησιούχος περίπου 240 εκατομμύρια ή το 8,5% του συνόλου του κόστους του έργου, εκ των οποίων μάλιστα τα 100 εκατομμύρια θα αποτελέσουν μετοχικό κεφάλαιο. Ουσιαστικά δηλαδή, αν αφαιρεθούν και αυτά, τότε η συμμετοχή του ιδιώτη σ' αυτό το έργο θα είναι 4,3%!».

«Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο που συνδιαμορφώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - κατέληξε - κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί σοβαρά ότι είναι δυνατό να διασφαλιστεί για το λαό φθηνή, γρήγορη και ποιοτική παραγωγή δημοσίων έργων, που να καλύπτουν το σύνολο των κοινωνικών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ