Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα βάρη στους εργαζόμενους

Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» καλεί τον εργαζόμενο λαό της πόλης να αντιδράσει μαζικά στη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης του δήμου

Νέες αυξήσεις στους φόρους που επιβάλλονται στους εργαζόμενους εισηγήθηκε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης η διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου. Σύμφωνα με την πρόταση, τα δημοτικά τέλη για το 2008 αυξάνονται κατά 4,5% και τα τέλη στάθμευσης κατά 7,14%. Την αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή φορολογία του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε η «Θεσσαλονίκη Τώρα», καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση.

Η «Θεσσαλονίκη Τώρα» επισημαίνει ότι, στα 10 χρόνια που είναι δήμαρχος ο Β. Παπαγεωργόπουλος που στηρίζεται από τη ΝΔ, οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη έχουν ξεπεράσει το 109,77%! Και εξηγεί ότι η πολιτική των ανταποδοτικών τελών με τις συνεχόμενες αυξήσεις, το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά., δεν πρόκειται να σταματήσει, γιατί είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό του κράτους, από όπου περνά ένα μεγάλο μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Η «Θεσσαλονίκη Τώρα» καλεί τον εργαζόμενο λαό της πόλης μαζικά να αντιδράσει απέναντι σε αυτή τη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης του δήμου. Απαιτεί:

  • Να παγώσουν για φέτος τα δημοτικά τέλη και σε ένα βάθος χρόνου να καταργηθούν.
  • Να διπλασιαστούν άμεσα τα κονδύλια προς την Αυτοδιοίκηση σε μια κατεύθυνση προς το παλιό αίτημα για 8%.
  • Να πάψει να λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση ως επιχείρηση.
  • Να σταματήσει να στηρίζεται στην πρόσθετη φορολογία των εργαζομένων.
  • Αμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Αμεση συνεχή και νομοθετημένη χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν στην Αυτοδιοίκηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ