Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Καταγγέλλουν το προσυμφωνημένο «λουκέτο»

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Αποφασισμένοι να σταθούν εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης για τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Την ίδια στιγμή, ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, οι οποίοι θεωρούν ότι αν σήμερα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με την αεροπορική τους σύνδεση, με το κλείσιμο της ΟΑ τα προβλήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν και ίσως υπάρξουν και περιπτώσεις αποκλεισμού απομακρυσμένων περιοχών.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το «λουκέτο» στην ΟΑ είναι προσυμφωνημένο, χρόνια τώρα, στις Βρυξέλλες από τις ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και απλά τώρα προβάλλεται το άλλοθι του αδιεξόδου με το συμψηφισμό των χρεών της εταιρείας. Κάνουν λόγο για συμπαιγνία Βρυξελλών - κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η Κομισιόν την ώρα που δείχνει να «κόπτεται» για τον «ελεύθερο ανταγωνισμό» και τη δήθεν κρατική επιδότηση στην περίπτωση της ΟΑ, ταυτόχρονα κάνει τα «στραβά μάτια» για την «επιδότηση» της Alpha Bank, προκειμένου το Ταμείο της να ενταχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επέλεξε η κυβέρνηση - παραμονές εορτών - να αναγγείλει το κλείσιμο της ΟΑ, σημειώνοντας με νόημα ότι μέσα σε τέσσερις μέρες η μετοχή της ανταγωνίστριας «Aegean»... σκαρφάλωσε κατά 13%!

Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ) καταγγέλλουν ότι το «λουκέτο» που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι κατ' επιταγήν των Βρυξελλών, που επιδιώκουν την παραμονή μόνο 3-4 μεγάλων αερομεταφορέων σε όλη την Ευρώπη. Για την αποτροπή των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, οι εκπρόσωποι του κλάδου καλούν όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο να συντονίσουν τη δράση τους.

Περιοδεία

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο μιας σειράς περιοδειών που έχει προγραμματίσει το ΚΚΕ στους χώρους δουλιάς, ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Χαραλάμπους, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, περιόδευσε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Συναντήθηκε με εργαζόμενους του αεροδρομίου και συζήτησε μαζί τους γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην «Ολυμπιακή». Κάλεσε τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δικαιολογημένη ανησυχία τους για την εργασιακή τους προοπτική, να αντισταθούν και να συγκρουστούν με την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των αερομεταφορών που εκπορεύεται από την ΕΕ. Πολιτική με την οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και επιδιώκουν να εφαρμόσουν προωθώντας εδώ και χρόνια τη μεθοδευμένη απαξίωσή της. Ο Μπάμπης Χαραλάμπους αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών, για ασφαλείς και φθηνές αερομεταφορές με διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την προάσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα στις 10 Δεκέμβρη στην πλατεία Σαρόκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ