Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέο λουτρό αίματος

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν με θύματα κυρίως αμάχους, ενώ τα φαινόμενα βίας αυξάνονται ραγδαία και ως συνέπεια της εξάχρονης κατοχής από τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Εχτες, σε επίθεση εναντίον λεωφορείου, στην πρωτεύουσα Καμπούλ, που μετέφερε Αφγανούς στρατιώτες και πολίτες, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν ένα αυτοκίνητο που προσέγγισε το όχημα ανατινάχθηκε.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, μεταξύ των νεκρών είναι επτά άμαχοι και έξι στρατιώτες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ενδέχεται να υποκύψουν στα τραύματά τους.

Η επίθεση ήρθε μία μόλις μέρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος εξήρε το ρόλο των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν παράγοντα διασφάλισης της τάξης και της σταθερότητας στην περιοχή. Την ίδια μέρα της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ακόμα μία επίθεση - χωρίς νεκρούς - με 22 τραυματίες, σε στρατιωτικό κομβόι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ