Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Τσάβες: «Η μπολιβαριανή διαδικασία θα προχωρήσει»

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Θέλω να βεβαιώσω απολύτως ενσυνείδητα το λαό ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ η επανάσταση αυτή είναι σταθερή και σίγουρα θα προωθηθεί», τόνισε χτες ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ουσιαστικά απαντώντας στις διάφορες «απόψεις», που προέρχονται από τις ΗΠΑ και τους κύκλους της εγχώριας ολιγαρχίας -μετά την έκβαση του δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα, το οποίο απορρίφθηκε με 51% έναντι 49% - ότι «είναι η αρχή του τέλους της μπολιβαριανής επαναστατικής διαδικασίας», σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων «Πρένσα Λατίνα».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Τσάβες δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Τελεσούρ», ότι ο λαός της Βενεζουέλας έχει το δικαίωμα και μπορεί να παρουσιάσει τη δική του πρόταση, πιθανώς πιο απλοποιημένη, για αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το τέλος της δικής του Προεδρίας, δηλαδή το Γενάρη του 2013. Εξάλλου, όπως τόνισε, «εγώ θα φύγω», εννοώντας την Προεδρία, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την πολιτική σκηνή, «ενώ ο λαός έχει τη δυνατότητα να πάρει τη δική μου πρωτοβουλία και να την τροποποιήσει ή να την απλοποιήσει αλλά πάντα με στόχο τη μεταμόρφωση του κράτους ώστε να αποκτήσει σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά». Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γκουστάβο Ράνχελ, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες ότι ο Πρόεδρος Τσάβες το βράδυ των εκλογών πίεσε το στρατό ώστε «να προχωρήσει με κάθε μέσο η συνταγματική αναθεώρηση».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΒΝ, ήδη ο Πρόεδρος Τσάβες προετοιμάζει το νόμο για την ασφάλιση και περίθαλψη των εργαζομένων εκτός της επίσημης οικονομίας, όπως μικροπωλητές, οικιακοί βοηθοί, κ.ά. Το ζήτημα της περίθαλψης και ασφάλισης αυτών των εργαζομένων αποτελούσε τμήμα άρθρου για τη συνταγματική αναθεώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ