Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Να μην ξεπουληθεί η έκταση

Συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού, αύριο Κυριακή

Με συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού, μπροστά από την πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών, προχωρούν οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, ενάντια στο ξεπούλημα έκτασης 738 στρεμμάτων της πρώην βάσης, στους ιδιώτες.

Η Επιτροπή Αγώνα που έχει συσταθεί ύστερα από πλατιά λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς το προηγούμενο διάστημα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «στόχος μας είναι να καταργηθεί το "Μνημόνιο Συνεργασίας" που υπέγραψαν η ΚΕΔ, οι προηγούμενες διοικήσεις της Νομαρχίας Ηρακλείου και του Δήμου Γουβών, μέσω του οποίου ξεπουλιέται ένα "φιλέτο" γης και εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο». Η Επιτροπή Αγώνα ζητά την αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής και συνολικά των Ηρακλειωτών με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Στη συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι παρά τις προσπάθειές τους να έρθουν σε επαφή με τη Νομαρχία, αυτό δεν καρποφόρησε ύστερα από άρνηση της Νομάρχη, Βαγγελιώς Σχοιναράκη (ΠΑΣΟΚ) να τους δεχτεί.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση και το συμβολικό αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού, απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, καλώντας τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα να συμμετέχουν. Για το λόγο αυτό βάζει και πούλμαν που θα ξεκινήσει την Κυριακή από την πλατεία Κορνάρου (10.15 πμ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ