Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΟΚΑΝΑ
Πρόληψη χωρίς οικονομική θηλιά

Μαχητικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
«Με συμβιβασμούς δε γίνεται δουλιά, πρόληψη η λύση για τα ναρκωτικά».

Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν χτες το πρωί έξω απ' το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ), οι οποίοι πραγματοποίησαν προειδοποιητική 24ωρη απεργία. Μαζί τους, σε ένδειξη συμπαράστασης, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στα ΚΠ ζητούν την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την επίλυση όλων των θεσμικών και εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, διεκδικούν την άμεση καταβολή οφειλών του ΟΚΑΝΑ, του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας και ενώ είχε προγραμματιστεί συνάντηση, δεν ήταν κανείς εκεί. Την προκλητική στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας κατάγγειλαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και στον ΟΚΑΝΑ και η Επιτροπή Εργαζομένων στο «18 Ανω».

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων επανέλαβε τις θέσεις του Κόμματος για ενιαίο φορέα, με ενιαία αντίληψη, δράση και κεντρικό σχεδιασμό σε θέματα πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης. Για τους εργαζόμενους επισήμανε την ανάγκη να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για σταθερή και μόνιμη δουλιά για όλους, με εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

Να σημειωθεί ότι πολύμορφες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή στην απεργία να είναι καθολική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την 100% συμμετοχή των εργαζομένων στα ΚΠ της Θεσσαλίας. Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης χωρίς όμως να πάρουν απαντήσεις ή δεσμεύσεις.

Εκ των υστέρων συμπαράσταση

Χτες τους εργαζόμενους στην Αθήνα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει τη ...συμπαράστασή του, ξεχνώντας τις δικές του ευθύνες για τη σημερινή κατάληξη. Η οικονομική θηλιά που έχουν τα Κέντρα Πρόληψης είναι αποτέλεσμα της επιλογής που έκανε πριν δέκα χρόνια η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να είναι συγχρηματοδοτούμενα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ