Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τα δίνει όλα για την υλοποίηση του αντιασφαλιστικού «νόμου Ρέππα»

Να εφαρμόσει στην «ολότητά» του το νόμο Ρέππα, που οδηγεί τους εργαζόμενους να βγουν «εθελοντικά» στη σύνταξη στα 67 χρόνια με συντάξιμες αποδοχές μειωμένες κατά 10%, κάλεσε χτες την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου... κορυφώνοντας την εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχικά με επίσκεψή του στο ΙΚΑ Περιστερίου και αργότερα με ομιλία του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, προανήγγειλε υποκριτικά «μάχη στη βουλή και στο πεζοδρόμιο» του ΠΑΣΟΚ για «να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό», αλλά η επιχείρηση παραπλάνησης του λαού «σκόνταψε» στη διατύπωση των θέσεων του κόμματός του που ταυτίζονται απόλυτα με τα αντιασφαλιστικά σχέδια της ΝΔ. Ο Γ. Παπανδρέου τάχτηκε υπέρ του πετσοκόμματος των κατηγοριών των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, προτείνοντας την «αναμόρφωση και επικαιροποίησή» τους, ώστε να ...«αποτυπώνουν τις σημερινές συνθήκες εργασίας, τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε κλάδου, με επιστημονική τεκμηρίωση».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις «ενοποιήσεις των ταμείων» βάσει του νόμου Ρέππα, ένα νόμο που χρησιμοποίησαν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτή της ΝΔ για να προχωρήσουν στις «ενοποιήσεις» χτυπώντας τα ασφαλιστικά δικαιώματα με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων. Ο Γ. Παπανδρέου βέβαια υποσχέθηκε ότι οι «ενοποιήσεις» του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν ...«μετά από διάλογο με τους φορείς».

Εντελώς προκλητικά, ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που ξεπούλησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να... καταγγείλει την «πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων», που «πιστά» και «εκσυγχρονιστικά» ψήφισε και ο ίδιος ως υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη!!

Εξάλλου χτες συνεδρίασε και το Πολιτικό Συντονιστικό Οργανο του ΠΑΣΟΚ, που ασχολήθηκε με τον εκλογικό νόμο, τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και την «Ολυμπιακή» και την εξωτερική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ