Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΛΙ.-- Νέα ευχολόγια διατυπώθηκαν χτες στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα στο Μπαλί της Ινδονησίας. Ετσι, η ΕΕ δήλωσε ότι μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου περισσότερο από 30% μέχρι το 2020 αν οι άλλες πλούσιες χώρες... συμβάλλουν στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτό δήλωσε ο ευρωενωσιακός επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον, Σταύρος Δήμας.

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.--Πραγματοποιήθηκε χτες η πρώτη (μετά μισό αιώνα) σιδηροδρομική εμπορική σύνδεση Νότιας και ΛΔ Κορέας. Η πρώτη αμαξοστοιχία μετέφερε χτες πρώτες ύλες απ' τη Ν. Κορέα προς τη βορειοκορεατική πόλη Μποντγόνγκ. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε τον περασμένο Οκτώβρη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Προειδοποιήσεις για σοβαρό ενδεχόμενο επιδημίας γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές, μετά και το θάνατο του 24χρονου, που μολύνθηκε από τον ιό. Μετά τη διαπίστωση ότι από την ασθένεια έπασχε ο πατέρας του νεαρού, οι αρχές ερευνούν αν μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Επιτυχή εκτόξευση πυραύλου «Κρουζ», ικανού να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή, βεληνεκούς 700 χμ, πραγματοποίησε το Πακιστάν, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας. Σημειώνουμε ότι το Πακιστάν είναι χώρα που διαθέτει πυρηνικά και ανταγωνίζεται στις δοκιμές την Ινδία, με την οποία είναι σε διαμάχη.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε αγορές 14 μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ, 35 ελικοπτέρων κι άλλου στρατιωτικού υλικού, συνολικής αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ από τη Γαλλία, προτίθεται να προχωρήσει η Λιβύη σύμφωνα με προεδρικές γαλλικές πηγές, που όπως υποστήριξε ο Ν. Σαρκοζί, θα δώσουν «δουλιά στους Γάλλους».

ΚΑΝΣΑΣ.-- Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παγοθύελλα σάρωσε τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί, 19 πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Οι αρχές θα αποσπούν δακτυλικά αποτυπώματα και από τα 10 δάχτυλα των χεριών ξένων επιβατών που φτάνουν στα αμερικανικά αεροδρόμια, τα οποία θα αποθηκεύονται για τα επόμενα 75 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

ΚΙΕΒΟ.-- Το ουκρανικό κοινοβούλιο απέρριψε για μια ψήφο την υποψηφιότητα της Γιούλια Τιμοσένκο για το αξίωμα της πρωθυπουργού της χώρας. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του κόμματος «ΜΠΙΟΥΤ» έλαβε 225 ψήφους σε σύνολο 450 εδρών του κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ