Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γεμάτα μαθητές αλλά χωρίς δασκάλους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση για τα σχολεία της Δυτικής Αττικής
Από τη χτεσινή κινητοποίηση για τα σχολεία της Δυτικής Αττικής
«Τέρμα πια η κοροϊδία, θέλουμε δασκάλους στα σχολεία». Το σύνθημα αυτό που με πάθος φώναξαν χτες μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου του Ασπρόπυργου έξω από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση στις προχτεσινές υποκριτικές «παράτες» του υπουργού Παιδείας για τα οικολογικά σχολικά κτίρια που θα κατασκευαστούν μέσω συμπράξεων με ιδιώτες. Γιατί την ώρα που έκανε τις φιέστες στο Φάληρο, στην άλλη πλευρά της Αττικής, στις εργατουπόλεις και τις λαϊκές γειτονιές του Θριασίου, «έτρεχε» η πραγματική εικόνα της πολιτικής της κυβέρνησης. Τα σχολεία που σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζουν και τρώγλες, γεμάτα μαθητές οι οποίοι στα μέσα του Δεκέμβρη δεν έχουν ακόμα ούτε τα αυτονόητα, δηλαδή δασκάλους και βιβλία!

Γι' αυτό και χτες το πρωί δάσκαλοι, μαθητές και γονείς προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω αλλά και μέσα στα γραφεία της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και έκαναν καταγγελία για τα σχολεία που ουσιαστικά δεν έχουν. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μαζί με γονείς και τη συμπαράσταση από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, δασκάλων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και τον βουλευτή του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη, κατήγγειλαν την απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία.

Και συγκεκριμένα, τα 48 κενά δασκάλων, την έλλειψη βιβλίων, τα τμήματα που λειτουργούν με πάνω από 26 μαθητές, στα ολοήμερα, στα προπαρασκευαστικά τμήματα και στις τάξεις υποδοχής που υπολειτουργούν! Προβλήματα που το υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα τα αντιμετωπίζει με τις συνήθεις και εύκολες λύσεις που αποδεικνύουν και την ουσία της πολιτικής του: Υπερωρίες δασκάλων, συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών από άλλα τμήματα ή και σχολεία κ.ά..

Αποτέλεσμα: δάσκαλοι να πηγαίνουν και να έρχονται σε σχολεία, τα παιδιά να περιφέρονται σε τμήματα και ατελείωτες ώρες διδασκαλίας να χάνονται από την έλλειψη δασκάλων. Αυτή είναι η παιδεία που προσφέρει στους μαθητές της Δυτικής Αττικής η πολιτική της κυβέρνησης. «Είναι φανερό πως στερούν σήμερα τη μόρφωση από τα παιδιά της Δυτικής Αττικής αφού σκοπεύουν να τους στερήσουν αύριο την εργασία και τη ζωή με δικαιώματα. Δε θα το επιτρέψουμε», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ επισημαίνοντας την ταξικότητα της εκπαίδευσης.

Χτες, δάσκαλοι, γονείς και κυρίως μαθητές, κατήγγειλαν αυτή την πολιτική διεκδικώντας ταυτόχρονα μαζικούς διορισμούς δασκάλων, βιβλία και να λειτουργήσουν όπως πρέπει τα ολοήμερα, τα προπαρασκευαστικά τμήματα και οι τάξεις υποδοχής γιατί το δικαιούνται. Απαίτησαν ουσιαστικά τη γνώση που δικαιούνται οι μαθητές της Δυτικής Αττικής. Βέβαια οι προϊστάμενοι της διεύθυνσης γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση και προκειμένου προφανώς να αποφύγουν τις αντιδράσεις, φρόντισαν χτες να απουσιάσουν από τα γραφεία τους αν και γνώριζαν για την κινητοποίηση!

Ετσι μαζί με το ψήφισμα που παρέδωσαν δάσκαλοι και γονείς στη διεύθυνση για να μεταφερθεί στους προϊστάμενους, ξεκάθαρα διαμήνυσαν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι και πάλι εκεί ακόμα πιο συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι τα παιδιά να έχουν δασκάλους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνονται οι διεκδικήσεις για τους όρους μόρφωσης (2024-09-12 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα κενά εκπαιδευτικών στο Μενίδι (2014-01-14 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία σήμερα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών (2013-09-13 00:00:00.0)
Δυναμική διαμαρτυρία για συμπτύξεις - μετακινήσεις (2012-12-12 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις στα σχολεία (1998-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ