Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαμαρτυρία για τα κενά εκπαιδευτικών στο Μενίδι

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής έκαναν χτες το πρωί εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Μενιδίου, Συλλόγων Γονέων δημοτικών σχολείων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Σωκράτης», απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Οπως προκύπτει από την καταγραφή του Συλλόγου «Σωκράτης», τα κενά απλώνονται σε όλα σχεδόν τα δημοτικά του Δήμου: Το 3ο Δημοτικό, το 18ο, το 19ο, το 20ό, το 21ο, το 27ο και το 29ο χρειάζονται έναν ακόμα δάσκαλο. Δύο δάσκαλοι λείπουν από το 5ο, 9ο και 17ο Δημοτικά Αχαρνών. Επίσης, λείπουν γυμναστής από το 11ο Δημοτικό και καθηγητής Αγγλικών στο 24ο Αχαρνών. Η απάντηση που έλαβαν από τους υπεύθυνους της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονιών ήταν ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις. Αλλωστε, σύμφωνα και με το υπουργείο Παιδείας, απορρίφθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα που είχε υποβάλει το Νοέμβρη για 1.500 τουλάχιστον συμπληρωματικές πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός αποτελεί παραδοχή ότι υπάρχουν τουλάχιστον τόσα κενά στα σχολεία, ενώ επιβεβαιώνει αυτό που καθημερινά βλέπουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, ότι δηλαδή κανένα κενό που προκύπτει στο εξής δε θα καλύπτεται.

Σύμφωνα, άλλωστε, με το ΔΣ του Συλλόγου «Σωκράτης», το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής, με αποτέλεσμα οι συμπτύξεις τμημάτων, αλλά και το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να αποτελούν μόνιμη πρακτική σε κάθε σχολείο, όταν κάποιος εκπαιδευτικός απουσιάζει.

«Σήμερα, η Διοίκηση και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ρίχνουν το μπαλάκι στους Συλλόγους Διδασκόντων για να αποφασίσουν τι θα κάνουν, αν κάποιος εκπαιδευτικός απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προτρέπουν ακόμα τους Διευθυντές να καλύψουν τα κενά, μετακινώντας εκπαιδευτικούς από τα ολοήμερα τμήματα ή λειτουργώντας τμήματα χωρίς να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος, αλλά μπαίνοντας κάθε εκπαιδευτικός τόσες ώρες όσες χρειάζεται για να συμπληρώσει το διδακτικό του ωράριο», αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά σχολεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ