Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Πρόταση για κλείσιμο σχολείων τη χειμερινή περίοδο

Την καθιέρωση εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας» τη χειμερινή περίοδο «με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και των προορισμών που βασίζονται στην εσωτερική αγορά», πρότεινε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «αντιμετωπίστηκε θετικά, επί της αρχής, από την κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν τη φάση, τα αρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίησή της, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες».

Για τους μαθητές και τις οικογένειές τους χρόνος για παραθερισμό μπορεί και να υπάρχει, όμως χρήματα δεν υπάρχουν, γι' αυτό και το καλοκαίρι, που τα σχολεία είναι κλειστά τρεις μήνες, η πλειοψηφία δεν πάει καθόλου ή πάει ελάχιστες μέρες διακοπές. Τα τελευταία χρόνια δε, πολλά είναι τα παιδιά που δεν παίρνουν μέρος στις πολυήμερες εκδρομές, ακόμα και στους σχολικούς περιπάτους που είναι, υποτίθεται, διαδικασία του σχολείου, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο. Για να μη μιλήσουμε για το πώς θα ακουστεί η συγκεκριμένη είδηση στα παιδιά που δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι, που ο ένας ή και οι δύο γονείς τους είναι άνεργοι, που ζουν στον έναν ή στον άλλο βαθμό τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής. Μπορούν άλλωστε οι ξενοδόχοι να κρίνουν από τα παιδιά των υπαλλήλων τους μετά και από τη συλλογική σύμβαση πείνας που αξίωσαν και υπέγραψαν...

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι προτείνουν πιλοτική εφαρμογή του μέτρου φέτος την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας, παραπέμπουν σε ανάλογες ενέργειες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη όπως το «ski week» (εβδομάδα για σκι), μιλούν για ενημερωτική καμπάνια από το υπουργείο Τουρισμού και «δελεαστική τιμολογιακή πολιτική». Εχουν επίσης πρόταση για αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που θα χαθούν, με περικοπή των σχολικών περιπάτων, με την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς κ.λπ.

Εφόσον η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά αυτό το αίτημα, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται για ποιον δουλεύει το σχολείο που ολοένα και περισσότερο, από το επίπεδο της χάραξης στρατηγικής μέχρι τη λειτουργία του, καλείται να ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ