Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ»
Ανακοίνωση για τις εκλογές του Συλλόγου στις 18 Γενάρη

Με αφορμή τις εκλογές των εργαζομένων στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που θα γίνουν το Σάββατο 18 Γενάρη για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος σ' αυτές.

«Μπορείς να αγωνιάς για το ΚΕΘΕΑ και την ίδια στιγμή να ανέχεσαι ή να στηρίζεις τις δυνάμεις - πολύ περισσότερο να τις εκπροσωπείς κιόλας - που στηρίζουν ή δέχονται στην πράξη την επιχειρηματική δράση στην απεξάρτηση, την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, την προώθηση των υποκατάστατων ως κύρια μορφή θεραπείας; Μπορεί γύρω σου να γίνεται χαμός και το ΚΕΘΕΑ να μείνει απείραχτο; Μιλάνε η κυβέρνηση, οι εργοδότες και τα παπαγαλάκια τους για αξιολόγηση. Αλήθεια, με ποια κριτήρια; Οταν ο αξιολογητής θέλει να μειώσει τις δαπάνες και να προωθήσει την επιχειρηματική δράση, δεν θα συμπεράνει ότι κοστίζεις, ακόμα και ότι είσαι "αντιεπιστημονικός"(!!!) που επιμένεις ότι τα στεγνά προγράμματα έχουν αποτελέσματα ή ακόμα και να σε βγάλουν επικίνδυνο; Στον καπιταλισμό αξιολόγηση με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα δεν μπορεί να υπάρξει», σημειώνει μεταξύ άλλων η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ».

Επισημαίνοντας τις σοβαρές ευθύνες της πλειοψηφίας των μελών του απερχόμενου ΔΣ, που «καλλιεργούσε αυταπάτες και ουτοπίες» και «σε αυτές τις εκλογές εμφανίζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι», η «Αγωνιστική Συσπείρωση» τονίζει: «Εχουν και αυτοί τη δική τους ευθύνη για το γραφειοκρατικό χαρακτήρα του Συλλόγου, για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα». Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ» επισημαίνει ότι «αν αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, μπορούμε και μέσα από το Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ να συμβάλουμε στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Μετατρέποντας το σωματείο σε σπίτι όλων μας, με τη συμμετοχή μας στις Γενικές Συνελεύσεις, στη λήψη των συλλογικών αποφάσεων, στη δράση και τους αγώνες, στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης. Χτίζουμε πανίσχυρη συμμαχία με τους γονείς, με τα μέλη των προγραμμάτων και τον υπόλοιπο λαό, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της Απεξάρτησης. Στηρίζουμε στις εκλογές με την ψήφο μας τη δύναμη εκείνη, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο μας, που προειδοποιούσαν γι' αυτό που έρχεται, προσπάθησαν να το αποτρέψουν, προέβαλλαν με συνέπεια το δρόμο της πραγματικής ταξικής ενότητας όλης της εργατικής τάξης με ανάλογη λειτουργία του σωματείου, για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε, για να μπορέσουμε να τους ανατρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ