Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση ενάντια σε διαθεσιμότητα - απολύσεις

Απαιτώντας την επιστροφή στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το περασμένο καλοκαίρι, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της χώρας συμμετείχαν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν, το περασμένο Σάββατο, στα Τέμπη, η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών και η ΕΛΜΕ Λάρισας.

Εχοντας στο πλευρό τους σχολικούς φύλακες κι άλλους εργαζομένους, καθώς και αγρότες, οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Πυργετού, όπου και δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή και προκλητική - οι διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά σε 8 διμοιρίες ΜΑΤ που είχαν εντολή να μην επιτρέψουν να κλείσει η Εθνική Οδός - και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επιτράπηκε σε εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Ελλάδα να φτάσουν στη Λάρισα και να ενωθούν με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Τάσο Τσιαπλέ, εκφράζοντας τη στήριξή του, στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες και να μη γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού και σχολικού φύλακα.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του ΕΚΛ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποίησε πολυάριθμες δυνάμεις καταστολής εναντίον των διαδηλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ