Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΠΑΜΕ
Καταγγέλλουν το τριπλό φονικό

Ο θάνατος προχτές των δυο Αιγύπτιων μπογιατζήδων και του Ουκρανού χαρτεργάτη ανέβασαν τα θύματα της εργατικής τάξης στα 109 για το 2007

Το σημείο απ' όπου οι δυο Αιγύπτιοι μπογιατζήδες έπεσαν στο κενό
Το σημείο απ' όπου οι δυο Αιγύπτιοι μπογιατζήδες έπεσαν στο κενό
Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στον Πειραιά, με θύματα δύο εργάτες από την Αίγυπτο, τον 25χρονο Αλάχ Μοχάμεντ και τον 27χρονο Γιασέρ Νταούτ που προχτές το μεσημέρι έκαναν «βουτιά» στο θάνατο από ψευτοσκαλωσιά που είχε στηθεί στον 5ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής στο Κερατσίνι, καταγγέλλουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Χαρτεργατών Αθήνας καταγγέλλει το θάνατο προχτές του Ουκρανού εργαζόμενου Ντενις Πιτζέντ, ο οποίος καταπλακώθηκε από ρολά χαρτιού σε χαρταποθήκη της επιχείρησης «Αφοί Βασιλακόπουλοι» στο Βοτανικό.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Σπύρος Κουλούρης δήλωσε σχετικά με το νέο φονικό: «H ασυδοσία των εργοδοτών δεν έχει όρια. Τροφοδοτείται από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό ότι οι Επιθεωρήσεις και αν ακόμα κάνουν κάποιο στοιχειώδη έλεγχο (κάτω από την πίεση των συνδικάτων), δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο, τόσο για την πρόληψη, όσο και εκεί που διαπιστώνουν επικίνδυνες παραλείψεις για τη ζωή των εργαζομένων στην οικοδομή. Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να επιβάλουν λύση στα προβλήματά τους, να επιβάλουν ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, αρκεί να πιστέψουν στη δύναμή τους και να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα τους».

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Χαρτεργατών απαιτεί από την επιχείρηση να πάρει άμεσα μέτρα ασφαλείας. Καλεί τους εργαζόμενους μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή να διεκδικήσουν την προστασία της ζωής τους. Να μην εκτελούν καμιά εργασία, αν πρώτα δεν έχουν ελεγχθεί τα μέτρα ασφαλείας και να απευθύνονται κατευθείαν στο ΔΣ του Σωματείου και τη Σωματειακή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ