Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
Δυναμώστε την πάλη σας μαζί με τους εργάτες

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 12 Δεκέμβρη
Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στις 12 Δεκέμβρη

Δηλώνοντας την ολόπλευρη στήριξη στον απεργιακό τους αγώνα που ξεκινάει σήμερα και σε ορισμένους κλάδους συνεχίζεται και αύριο, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες να μην πέσουν στην παγίδα του «διαίρει και βασίλευε» και να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργάτες και τις εργάτριες, τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στην πάλη ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκφράζεται και στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σήμερα απεργούν ή απέχουν από την εργασία τους γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στον Τύπο, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές. Αύριο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αποχή από την εργασία και τρίωρη στάση από τους δημοσιογράφους. Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχουν με αποφάσεις τους οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, της Νομικής και του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε καθέναν από τους κλάδους που συμμετέχουν στη διήμερη κινητοποίηση, καλούν τους εργαζόμενους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά με το πλαίσιο και τα μπλοκ των δυνάμεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ. στα Προπύλαια.

Καμιά ανοχή στους ενόχους

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΟΑ του ΚΚΕ προειδοποιεί ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει, χρησιμοποιώντας υποκριτικά το επιχείρημα ότι πρέπει δήθεν να αρθούν οι κοινωνικές ανισότητες των ασφαλισμένων σε υγιή και βιώσιμα ή σε μη υγιή ταμεία, να βάλει στο ίδιο καλάθι όλα τα ταμεία και αποθεματικά και έτσι να ρίξει το επίπεδο της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας, της συνταξιοδότησης για όλους, όλο και πιο κάτω. Επίσης, στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η αύξηση του εργάσιμου χρόνου και του χρόνου συνταξιοδότησης όπως και η μείωση των συντάξεων».

Στην ίδια ρότα - σημειώνεται - βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο «προβάλλει ένα ελεγχόμενο πλαίσιο αιτημάτων που δε θίγει σε καμία περίπτωση την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής» και «θεωρεί πως αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί είναι ο νόμος Ρέππα». Για τον ΣΥΝ, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική της ΕΕ, που αποτελεί βασικό συντελεστή στην ανατροπή των κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι αφερέγγυος καθώς κάνει μια επιφανειακή κριτική για τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση ενώ αποκρύβει το ότι οι αντιδραστικές αλλαγές εκφράζουν τις ανάγκες του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, είναι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου».

Αποφασιστικά στην αντεπίθεση

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Εργαζόμενοι, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, επαγγελματίες. Καμία αναμονή - καμία αυταπάτη! Το ΚΚΕ σας καλεί να δυναμώσετε την πάλη σας μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες. Να πολιτικοποιήσετε τον αγώνα σας αποδυναμώνοντας το δικομματισμό και τα στηρίγματά του σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Σκεφτείτε! Η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου φέρνει μόνο δεινά και χειροτερεύει τη ζωή μας. Η πάλη για την απόκρουση των αντιασφαλιστικών νόμων, της αντιλαϊκής λαίλαπας, ο αγώνας για να μην έρθουν χειρότερα, χρειάζεται να συνδυαστεί με τον απεγκλωβισμό όλο και περισσότερων από τα κόμματα που ευθύνονται για αυτή την πολιτική. Οσο πιο αδύναμοι είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός.

Το ΚΚΕ σας καλεί να περάσετε αποφασιστικά στην αντεπίθεση. Μαζί με την εργατική τάξη διεκδικήστε όσα σας ανήκουν, απαιτήστε τις σύγχρονες, αυξημένες ανάγκες σας, αμφισβητήστε την εξουσία του κεφαλαίου και των πλουτοκρατών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αυτοαπασχολούμενοι να μην πληρώσουν τη στρατηγική ΕΕ - κυβέρνησης (2020-12-16 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση (2017-03-15 00:00:00.0)
Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς απασχόλησης με «μπλοκάκι» (2017-01-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-02-06 00:00:00.0)
«Ανησυχούν» και προσδοκούν κέρδη από το Aσφαλιστικό (2001-12-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικός «πυρετός» (2001-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ