Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Μεθοδεύει χτύπημα στην κυριακάτικη αργία

Διαμαρτυρία χτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο από τους εμποροϋπαλλήλους για το αίτημα των μεγαλεμπόρων να δουλέψουν στις 30 Δεκέμβρη

Ανοιχτό άφησε - και επίσημα - το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα και την Κυριακή 30 Δεκέμβρη ο νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός, μετά από απαίτηση των μεγαλεμπόρων που σχεδιάζουν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο, όταν το θέμα τέθηκε από τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και αντιπροσωπεία εργαζομένων από τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μιας σειρά επιχειρησιακών σωματείων, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας κ.ά.

Αρκέστηκε στο να υποστηρίξει πως θα πράξει με βάση το νόμο και την «καλή λειτουργία της αγοράς» και αφού ακούσει όλες τις πλευρές και πως θα αποφασίσει σήμερα, μετά από συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους εργαζομένων. Μάλιστα ο νομάρχης, φωνασκώντας και θέλοντας να καλλιεργήσει εντυπώσεις, είπε πως το θέμα γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης!

Υπενθυμίζεται ότι η απαίτηση του «Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Αθήνας» έχει τεθεί στη Νομαρχία από την περασμένη Παρασκευή, χωρίς όμως ο νομάρχης να το φέρει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ενώ σήμερα θα δεχτεί τους εργαζόμενους σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις, πρώτα τους εκπροσώπους του ΕΚ Αθήνας και μετά τους εμποροϋπαλλήλους.

Η Μ. Τσαγκατάκη, πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην παρέμβασή της στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, τόνισε ότι χρόνια τώρα μεθοδεύεται από τις κυβερνήσεις η κατάργηση της αργίας της Κυριακής με εντολή της ΕΕ που θέλει 7ήμερη εργασία και ζήτησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρει αρνητική απόφαση. Στην ίδια κατεύθυνση και η εκπρόσωπος της ΝΑΣ, Αλ. Μπαλλού, η οποία, σχολιάζοντας τα επιχειρήματα που ακούγονται περί διευκόλυνσης των αγορών του καταναλωτή, τόνισε πως αυτό που εμποδίζει τους εργαζόμενους να ψωνίσουν είναι το εισόδημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ