Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Την απελευθέρωση τριών ομήρων ανακοίνωσαν χτες οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας (FARC), ως ένδειξη της διάθεσής τους για ανθρωπιστική ανταλλαγή που αρνείται ο αντιδραστικός Πρόεδρος Αλβάρο Ουρίμπε. Η αντάρτικη οργάνωση επαναφέρει την πρόταση για ζώνη συναντήσεων χωρίς την παρουσία στρατού.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ξεκίνησε χτες βράδυ η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου. Επικρατέστερος φέρεται ο Τζέικομπ Ζούμα έναντι του νυν Προέδρου Τάμπο Μπέκι. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Αλλοι 12 άμαχοι (ανάμεσά τους μία μητέρα και τα τρία της παιδιά) σκοτώθηκαν χτες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας κατά τις συγκρούσεις ένοπλων ισλαμιστών και αιθιοπικών κατοχικών στρατευμάτων. Νοσοκομειακές πηγές ανεβάζουν τους τραυματίες άμαχους σε τουλάχιστον 50

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ερευνες ξεκίνησε χτες ομάδα γιατρών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πακιστάν για να εξακριβώσει, πρώτον, την πιθανότητα εκδήλωσης του πρώτου ανθρώπινου κρούσματος της γρίπης των πτηνών στη χώρα και, δεύτερον, εάν αυτό αφορά τη μετάδοση της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο...

ΓΕΝΕΥΗ.-- Πάνω από 200 Αφρικανοί οικονομικοί μετανάστες, διωγμένοι από τις συρράξεις και τη φτώχεια στο Κέρας της Αφρικής, θαλασσοπνίγηκαν όταν τα δύο δουλεμπορικά σκάφη που επέβαιναν (με περίπου 450 ανθρώπους) βυθίστηκαν την περασμένη Κυριακή ενώ κατευθύνονταν στην Υεμένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ