Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - RWE
Το Γενάρη κρίνεται η συμφωνία «συνεργασίας»

Το Γενάρη θα επανέλθει στο ΔΣ της ΔΕΗ το θέμα της συμφωνίας με τη γερμανική RWE για ανάπτυξη νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων με καύση λιθάνθρακα, όπου η ΔΕΗ θα μετέχει με 49%, ένα «φυσικό» βήμα στο πλαίσιο προώθησης της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας από την κυβέρνηση. Χρειάστηκε η δυναμική είσοδος συνδικαλιστών στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και η προειδοποίηση ότι θα γίνει κατάληψη για να δεχτεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τ. Αθανασόπουλος να αναβάλει τη συζήτηση, καθώς αρχικά ήταν ανένδοτος στο αίτημα των συνδικαλιστών που τον συνάντησαν.

Ο Η. Σταμέλος, από την «Αγωνιστική Συνεργασία», δήλωσε στο «Ρ» ότι «με την ενέργεια αυτή, οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θέλησαν να προβάλουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, σε αντίθεση με τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναδεικνύουν το ζήτημα του υγιούς ανταγωνισμού και του τι συμφέρει τη ΔΕΗ ΑΕ».

Η είσοδος της RWE στη ΔΕΗ έχει άμεση σχέση με τα σχέδια της διοίκησης για μείωση της χρήσης του λιγνίτη και την προώθηση λιθανθρακικών μονάδων. Παρ' όλα αυτά, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) επεξεργάζεται τη στρατηγική της για τη χρήση λιγνίτη στη βάση μελετών που παρήγγειλε στην ίδια γερμανική εταιρεία!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ