Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση για τη μηχανοργάνωση του ΙΚΑ

Απαιτεί τη στελέχωση και την απαγκίστρωσή της από τους ιδιώτες

Τις σοβαρές ευθύνες της Διοίκησης του ΙΚΑ, των κυβερνήσεων της ΝΔ και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, αντί να οργανώσουν και στελεχώσουν τη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του Ιδρύματος, παρέδωσαν τη μηχανογράφησή του σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως και στην περίπτωση του 184, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή της Εκτελεστικής του Γραμματείας προς τον διοικητή του ΙΚΑ Γιώργο Μέργο.

«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής - σημειώνει το ΠΑΜΕ - είναι η διαχείριση προσωπικών δεδομένων, και μάλιστα ευαίσθητων, από ιδιώτες, η κατασπατάληση τεράστιων κονδυλίων, και η σοβαρότατη καθυστέρηση - περίπου ενός χρόνου - στην αποστολή του Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ΙΚΑ. Μετά από ένα σχεδόν χρόνο ο κάθε εργαζόμενος δεν μπορεί να ελέγχει τα ημερομίσθια και τις αμοιβές για τις οποίες ασφαλίζεται, πολιτική η οποία σε αρκετές περιπτώσεις εντείνει το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής. Επίσης, δεν έχει στα χέρια του το Απόσπασμα του Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης του ΙΚΑ, που είναι αναγκαίο για πολλές συναλλαγές του με το Δημόσιο όπως επιδότηση ενοικίου, Εργατική Εστία κ.ά.».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «πρέπει να χάνουμε μεροκάματο για να πάμε στη μηχανογράφηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ και μετά από αρκετές ταλαιπωρίες, παίρνουμε αριθμό προτεραιότητας και αφού έχουμε στηθεί αρκετές ώρες περιμένοντας, μας δίνει το ΙΚΑ αντίγραφο του Ατομικού Λογαριασμού. Ετσι, όμως, επιβαρύνονται και το ΙΚΑ και οι ασφαλισμένοι».

Στη βάση όλων αυτών, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί:

1. Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την άμεση αποστολή και των τριών τριμήνων του Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

2. Να στελεχωθεί η Γενική Διεύθυνση μηχανοργάνωσης με προσωπικό και να αναλάβει όλες τις εργασίες.

3. Να καταγγελθεί άμεσα η σύμβαση με τις ιδιωτικές εταιρείες που εμπλέκονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ