Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στον ντορό που επιτάσσει το κεφάλαιο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε χτες η υπουργός Απασχόλησης

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει την αντιασφαλιστική επίθεση με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επαναδιατύπωσε χτες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. «Προχωρούμε κανονικά, βάσει του σχεδιασμού της κυβέρνησης (...) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η ανταποδοτικότητα και η βιωσιμότητα, είναι οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού, αλλά και οι δεσμεύσεις μας απέναντι στους Ελληνες πολίτες».

Επί της ουσίας, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά άδραξε την ευκαιρία έμμεσα να επαναλάβει τα εκβιαστικά διλήμματα προς τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για «ασφάλεια» και «βιωσιμότητα» των Ταμείων. Ενώ η «δικαιοσύνη» που επικαλέστηκε παραπέμπει ευθέως στην απαράδεκτη επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης υπάρχουν «στρεβλώσεις» και «αδικίες» που πρέπει να διορθωθούν, με την εξίσωση προς τα κάτω όλων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, που είναι και ο απώτερος στόχος της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Οσο για την «ανταποδοτικότητα», εννοείται ευθέως η πρόθεση της κυβέρνησης να βαθύνει την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους η υπουργός Απασχόλησης είπε ότι άμεσα ξεκινάει νέο κύκλο επαφών με τους «κοινωνικούς εταίρους», στους οποίους δήλωσε ότι θα πάει «με προτάσεις», γεγονός που υπονοεί ότι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο. Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Γενάρη, οπότε και αναμένεται η κατάθεση, του (ή των) νομοσχεδίου.

Για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, η υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι δεν έχει ακόμα πάρει το πόρισμα της Επιτροπής, την οποία χαρακτήρισε «γνωμοδοτική». Τέλος, σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των Ταμείων, με δοσμένη την αντιδραστική κατεύθυνση που προκύπτει από το νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν είναι σε θέση να πει τον ακριβή αριθμό των Ασφαλιστικών Οργανισμών που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ