Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζήτημα χρόνου η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αμερικανό πρεσβευτή

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ν. Σπέκχαρντ, είχε χτες ο υπουργός Παιδείας Ευ. Στυλιανίδης. Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν δηλώσεις από τις δυο πλευρές μετά τη συνάντηση, σε δημοσιεύματα του Τύπου τις προηγούμενες ημέρες θεωρούνταν δεδομένο ότι το θέμα της συνάντησης είναι η αναγνώριση των αμερικανικών κολεγίων, καθώς προ των πυλών βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση για την αναγνώριση των ευρωπαϊκών κολεγίων, με βάση τις δεδηλωμένες προθέσεις της κυβέρνησης για ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05.

Με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Αμερικανό πρέσβη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του επισημαίνει: «Η σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Ε. Στυλιανίδη με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Ν. Σπέκχαρντ, είναι φανερό ότι έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγνώριση - νομιμοποίηση και των αμερικανικών κολεγίων, εκτός εκείνων της ΕΕ που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Η σιωπή και των δυο πλευρών μετά το τέλος της μαρτυρά τη συμφωνία τους σε μια Παιδεία που θα λειτουργεί πλήρως με στόχο την κερδοσκοπία. Και αυτή η συνάντηση δείχνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά στην κατεύθυνση της προώθησης της αντιδραστικής προσαρμογής της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου. Οτι είναι ζήτημα χρόνου το νέο χτύπημα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, με την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών».

«Οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντεπιτεθούν κλιμακώνοντας ενιαία την πάλη τους κατά των σχεδίων του κεφαλαίου - ΕΕ για την Παιδεία», υπογραμμίζεται στο σχόλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ