Παρασκευή 4 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνονται οι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ στη Μέση Ανατολή

Αύριο η Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα με θέμα: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή - τα σχέδια για τη "Νέα Μέση Ανατολή" και τα καθήκοντα του Κομμουνιστικού και Αντιιμπεριαλιστικού Κινήματος»

Αύριο ξεκινούν οι εργασίες της Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου. Στη Συνάντηση παίρνουν μέρος 14 κόμματα, μεγάλο μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τους Γενικούς Γραμματείς.

Η Συνάντηση υπαγορεύτηκε από τις σημαντικές εξελίξεις, που καθορίζονται από την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, ιδιαίτερα από το 2004, με απόφαση του ΝΑΤΟ και με πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, να διαμορφωθεί ένα διακρατικό σύστημα στην περιοχή που ονομάστηκε «εκδημοκρατισμός της Μέσης Ανατολής». Μέσω του πολέμου και άλλων μορφών επέμβασης, επιδιώκεται η διευκόλυνση της διείσδυσης των πολυεθνικών τους στην περιοχή.

Η αντίσταση που αναπτύσσεται στις χώρες αυτές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά του ανταγωνισμού που αναπτύσσουν ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ στην περιοχή, πρέπει να αποκτήσει ταξικά πολιτικά χαρακτηριστικά και στο εσωτερικό των χωρών και στην περιοχή, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, γιατί κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τις ηγετικές δυνάμεις των αραβικών χωρών, ούτε κυβερνήσεις που συμπαρατάσσονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανοιχτά ή κρυφά, ή συμβιβάζονται μαζί τους.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ