Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς

Με προχτεσινή ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στο Ισραήλ και στις χώρες του Περσικού Κόλπου. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «ο λόγος της επίσκεψης του Μπους είναι να προωθήσει τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ, να επιβάλει τα αντιδραστικά τους σχέδια για την περιοχή και να καταστείλει την αντίδραση των λαών» και προσθέτει ότι «μ' αυτήν την πολιτική συνδυάζεται και η ισραηλινή επιθετικότητα, οι δολοφονικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη».

Καταλήγοντας, το ΠΑΜΕ καλεί «τα συνδικάτα, για άλλη μια φορά, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους τόσο στην εργατική τάξη του Ισραήλ, που αγωνίζεται ενάντια στην επιθετικότητα και την καταπιεστική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, όσο και στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, που με το αίμα του αγωνίζεται για ανεξάρτητο κράτος με καθορισμένα σύνορα και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Τα καλεί, επίσης, «να καταδικάσουν τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία για την επίσκεψη Μπους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «είναι καθαρό τι γυρεύει "η αλεπού στο παζάρι": Πρόκειται για έναρξη της νέας φάσης επίθεσης των ιμπεριαλιστών ενάντια στα κινήματα και τους λαούς της περιοχής, με στόχο την προώθηση των σχεδίων τους για τη "Νέα Μέση Ανατολή", την επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης στην περιοχή και την ανεμπόδιστη καταλήστευσή της». Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια σηματοδοτούν νέους σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής και για τη χώρα μας» και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη του Ισραήλ, στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης καθώς και στους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής - Ν. Πειραιά - Νήσων «Ο Προμηθέας», με ανακοίνωσή του, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ρόλος και τα σχέδια των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ στην περιοχή είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαών» και καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη «αποσκοπεί στην προώθηση των σχεδίων των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συν. Επαγ/των Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων καταδικάζει «τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής» και τονίζει ότι ο λόγος της επίσκεψης Μπους στην περιοχή «είναι να επιβάλλει τα αντιδραστικά σχέδια στην περιοχή και να καταστείλει την αντίσταση των λαών», αλλά και να «προωθήσει τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ με την ισραηλινή επιθετικότητα, τις δολοφονίες, τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Οχθη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ