Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Τουλάχιστον 120 Ιρακινοί νεκροί την ημέρα

Αυτό επιβεβαιώνεται με στοιχεία από το διάστημα 2003-2006

Η τρομερή αυτή εικόνα επαναλαμβάνεται συχνά στην κατεχόμενη χώρα

Associated Press

Η τρομερή αυτή εικόνα επαναλαμβάνεται συχνά στην κατεχόμενη χώρα
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις στην επαρχία Σαλαχουντίν στο πλαίσιο της μεγάλης επίθεσης κατοχικών δυνάμεων εναντίον της «Αλ Κάιντα», όπως ανακοίνωσε χτες ο αμερικανικός στρατός. Ταυτόχρονα, το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο διάστημα μεταξύ Μάρτη 2003 και Ιούνη 2006, κατά μέσο όρο 120 Ιρακινοί καθημερινά έβρισκαν το θάνατο με βίαιο τρόπο. Στη μελέτη, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα στο διαδίκτυο της New England Journal of Medicine, διευκρινίζεται ότι περισσότεροι από τους μισούς Ιρακινούς σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη, ενώ τονίζεται ότι η κυριότερη αιτία θανάτου για άνδρες ηλικίας από 15 μέχρι 59 ετών ήταν τα «βίαια επεισόδια».

Το 2006 μία μελέτη Αμερικανών γιατρών για λογαριασμό της βρετανικής ιατρικής επιθεώρησης «The Lancet» είχε εκτιμήσει σε 655.000 τους Ιρακινούς που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του πολέμου και της κατοχής.

Τέλος, περίπου το 48% των διπλωματών που δεν επιδιώκουν ένα πόστο στο Ιράκ, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αμερικανική πολιτική στη χώρα αυτή και τονίζουν πως αυτός είναι ένας από τους λόγους της άρνησής τους, όπως προκύπτει από την έρευνα της Ενωσης των Διπλωματών (American Foreign Service Association, AFSA) που έγινε στα τέλη του 2007 σε περίπου 4.000 από τους 11.000 εργαζόμενους στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ