Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αντίσταση και συσπείρωση με το ΠΑΜΕ
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους Α. Λιοσίων, Φυλής, Καματερού, Πετρούπολης, Θρακομακεδόνων καλούν σε αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Κάλεσμα συσπείρωσης στο Πανεργατικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), ώστε να διευρυνθεί και να δυναμώσει η αντίσταση στις αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές, απευθύνει στα σωματεία και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Δήμων Ανω Λιοσίων, Φυλής, Καματερού, Πετρούπολης και Θρακομακεδόνων.

Αυτή είναι και η πρόταση - απάντηση του Συλλόγου στις πλειοψηφίες των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, «που μέσα από το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, βάζουν ουσιαστικά πλάτη για να περάσουν οι επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης», όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του. Αλλωστε - όπως συνεχίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του - «είναι ουτοπία να περιμένεις από αυτήν την κυβέρνηση λύσεις προς όφελος των εργαζομένων. Αυτό, εξάλλου, φαίνεται και από την προσπάθεια που κάνει να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε εργασιακό μεσαίωνα».

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων των παραπάνω δήμων καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πρόσφατη ψήφιση νομοσχεδίου, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, καθώς «αφήνει όλους τους συναδέλφους εκτός μονιμότητας». Εξηγώντας τους λόγους ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης «να εντάξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο μηχανισμό της, για την εξυπηρέτηση της πολιτικής που επιβάλλουν το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αδιαφορώντας για το δημόσιο χαρακτήρα του θεσμού». Και καταλήγει, τονίζοντας πως «στα πλαίσια αυτά είναι δεδομένη η απόφασή μας να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ