Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Συγκεντρώσεις ενάντια στα αντεργατικά σχέδια σε Νίκαια και Αιγάλεω στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, από συντονιστικές επιτροπές, όπου συμμετέχουν δεκάδες τοπικοί φορείς

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην προώθηση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Νίκαιας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων και Συνδικαλιστών Αιγάλεω. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα (Πλατεία Αγίου Νικολάου) στη Νίκαια και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα (Πλατεία Ελευθερίας, Ιερά Οδό και Θηβών) στο Αιγάλεω.

Καλώντας «στο παγκοκκινιώτικο συλλαλητήριο αντίστασης και υπεράσπισης του δικαιώματός μας για ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και ζωής», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Νίκαιας τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν. Αποδεικνύεται συνεχώς πως ο συμβιβασμός και η υποταγή δε δίνουν λύσεις, δεν ωφελούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ο δρόμος της φτώχειας και της εξαθλίωσης δεν είναι μονόδρομος!

Δε δικαιολογείται καμία επανάπαυση . Δίνοντας τώρα αγωνιστική απάντηση στο πλευρό των συνεπών ταξικών δυνάμεων, καταδικάζουμε και απομονώνουμε στην πράξη συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και άλλες πλειοψηφίες, που αντί να ανοίγουν τον αγώνα της αντίστασης και της διεκδίκησης κάνουν ό,τι μπορούν για να τον ανακόψουν, καλλιεργούν τις αυταπάτες του "διαλόγου" και της κοινωνικής συναίνεσης, στηρίζουν στην ουσία τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης».

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε την περασμένη Δευτέρα, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Δημοκρατική Ενότητα, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου Δασκάλων, του Σωματείου Οικοδόμων, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας, των Επαγγελματοβιοτεχνών, του Συλλόγου ΑγίαςΤριάδας, του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΠΕΑΕΑ, της Ενωσης Σμυρναίων κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή του Αιγάλεω τονίζει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις των Βιομηχάνων, Τραπεζιτών και Εφοπλιστών και εξασφαλίζοντας την αποδοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ επιχειρεί να περάσει μέτρα «στις εργασιακές σχέσεις που ανατρέπουν ιστορικές κατακτήσεις και εργασιακά δικαιώματα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας» και στόχο την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζονται ως συμβιβασμένες και τους αποδίδονται μεγάλες ευθύνες γιατί αρνούνται την ανάπτυξη των αγώνων και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους με φραστικές διαφοροποιήσεις και ελιγμούς, στηρίζοντας στην ουσία την κυβερνητική πολιτική.

Η Συντονιστική καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της περιοχής να δώσουν αγωνιστική - ταξική απάντηση στα σχέδια αυτά, συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση της Τρίτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μέρα πανελλαδικής δράσης το Σάββατο (2022-06-16 00:00:00.0)
Δύναμη δίνει η συμπαράσταση! (2010-01-24 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς! (2002-05-25 00:00:00.0)
Για μάχη εφ' όλης της ύλης (2002-05-22 00:00:00.0)
Ταξικός πρωτομαγιάτικος γιορτασμός (2000-04-18 00:00:00.0)
Απεργιακές επιτροπές και σε Φθιώτιδα - Φωκίδα (1998-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ