Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακές επιτροπές και σε Φθιώτιδα - Φωκίδα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Την υπόθεση της επιτυχίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη παίρνουν στα χέρια τους πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές της Αν. Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, συγκροτώντας Απεργιακές Επιτροπές, μετά την άρνηση των πλειοψηφιών στις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων της περιφέρειας να "σταθούν στο ύψος των περιστάσεων".

Ηδη στη Φωκίδα συγκροτήθηκε Απεργιακή Επιτροπή, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Οικοδόμων Φωκίδας και του Σωματείου Εργαζομένων "ΑΜΕ Δελφοί Δίστομο" και στην οποία συμμετείχαν και άλλα σωματεία και συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους. Η Επιτροπή καλεί τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στις 10 το πρωί.

Στη Φθιώτιδα συγκροτήθηκε επίσης Απεργιακή Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Καμένων Βούρλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λαμίας και συνδικαλιστές από την "Ανγκροϊβέστ", τη "Σούλης", το Νοσοκομείο Λαμίας και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το δικό τους μονόδρομο του αγώνα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είτε στο όνομα της ΟΝΕ, είτε στο όνομα της παγκοσμιοποίησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βοιωτίας,σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει την ανάγκη η πανεργατική απεργία να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, με στόχο να αποτελέσει αφετηρία για την ανάπτυξη παραπέρα του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε Λιβαδειά και Θήβα.

Στην Εύβοια το Σωματείο ΚΕΜ, η Ενωση Οικοδόμων Χαλκίδας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ, Κ. Πάλλης και Α. Τσανός καλούν σε σύσκεψη όλα τα σωματεία της περιοχής, σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου,με στόχο την οργάνωση της απεργίας. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναγκαιότητα που επέβαλε την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη είναι το ότι "οι πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, καθώς και του ΕΚΕ αρνούνται να συντονίσουν τον αγώνα των εργαζομένων και προσπαθούν με διάφορες ημερίδες και συναντήσεις στα υπουργεία να εκτονώσουν την αγωνιστική διάθεση που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ