Τρίτη 8 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα ήθη... στα εμπορικά του Ηρακλείου

Απολύσεις, τρομοκρατία και πιέσεις, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Του ανταποκριτή μας).-

Εντονες πιέσεις, τρομοκρατία και αναίτιες απολύσεις,είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά των μεγάλων καταστημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης απέναντι στους υπαλλήλους τους. Τις καταγγελίες έκαναν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις από την επιχείρηση "Κωτσόβολος".

Οπως τόνισε η πρόεδρος του σωματείου Δέσποινα Αυγουλά,τόσο στο συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και στα άλλα μεγάλα (ντόπια και ξένα) καταστήματα της πόλης, "η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους νέα ήθη και έθιμα". Τα προβλήματα, τόνισε, "θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο, αφού απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Βρυξελλών, από τον "εθνικό στόχο" της ΟΝΕ" και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν δυναμικά για την ανατροπή αυτής πολιτικής. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του σωματείου κατάγγειλαν ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν εφαρμόζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ούτε τηρούν το ωράριο λειτουργίας. Επίσης, δεν πληρώνουν τις υπερωρίες που αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι κάτω από την απειλή της απόλυσης.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του σωματείου Αννα Πετράκη τόνισε ότι "δυστυχώς οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, αφού οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι ξεπουλημένες και περιορίζονται μόνο στο να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης".

Για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου η συνδικαλίστρια σημείωσε: "Δεν έχει σταθεί μέχρι σήμερα στο ύψος των περιστάσεων, σε ένα αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο". Να σημειωθεί ότι το προεδρείο του ΕΚΗ - όταν του έγιναν παρόμοιες καταγγελίες - εφηύρε μια νέα μορφή αγώνα, "απειλώντας" όσους εργοδότες παραβιάζουν εργασιακά δικαιώματα, ότι... θα ανακοινώσει τα ονόματά τους στα τοπικά ΜΜΕ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις ενάντια στα ωράρια - λάστιχο και την κυριακάτικη εργασία (2018-04-03 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σε δεκάδες καταστήματα του «Μαρινόπουλου» (2015-11-03 00:00:00.0)
Εκδικητική απόλυση και άμεση αντίδραση του σωματείου (2014-08-23 00:00:00.0)
Καταδικάστηκε στέλεχος του ΠΑΜΕ στην Κοζάνη (2014-01-30 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση του ταξικού συνδικάτου (2010-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ